Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Siliņa: Valdība atbalsta Kalifornijas investīcijas Latvijā

Valdība atbalsta Kalifornijas investīcijas Latvijā, piektdien pēc tikšanās ar ASV Kalifornijas pavalsts delegāciju Kalifornijas finanšu ministres Fionas Ma vadībā pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā, tikšanās mērķis bija apliecināt Latvijas valdības atbalstu investīciju piesaistei Latvijā no ASV pavalsts Kalifornijas. Premjere norādīja, ka Latvija ir tīra, zaļa, droša un digitāla valsts, un ir vairāki ekonomikas sektori, kuros ir perspektīvi investēt, piemēram, enerģētikā, ostu attīstībā un augstajās tehnoloģijās. "Valdība turpinās aktīvi strādāt pie uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, tai skaitā mazinot administratīvo slogu," uzsvēra premjere.

Tāpat tikšanās laikā Ministru prezidente informēja par Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomi, kur premjeres vadībā tiek koordinēta valsts institūciju rīcība, lai investīciju projektus būtu iespējams ieviest ātrāk. Vienlaikus tikšanās laikā puses piekrita, ka sadarbība ar Kalifornijas pavalsti ir būtiska tehnoloģiski ietilpīgu produktu un inovatīvu projektu attīstībā.

Kalifornijas delegācijas sastāvā bija arī Kalifornijas pavalsts senators Džošs Ņūmens, bijušais Kalifornijas pavalsts senators Bobs Hercbergs, kā arī vairāki uzņēmēji.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidente izteica pateicību Latvijas goda konsulam Jurim Buņķim un Amerikas Latviešu apvienības priekšsēdim Mārtiņam Andersonam par ieguldījumu divpusējās sadarbības veicināšanā un vizītes organizēšanā.

Kā ziņots, piektdien Latvijā norisinās Latvijas un Kalifornijas pavalsts uzņēmējdarbības forums, kuru rīko Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Kalifornijas pavalsts delegācija Latvijā viesosies līdz 28.jūlijam. To pavada Latvijas goda konsuls Buņķis. Vizītes laikā delegācija piedalās uzņēmējdarbības forumā, kā arī tiekas ar Saeimas un Ministru kabineta pārstāvjiem, LIAA vadību, apmeklē Rīgas Tehnisko universitāti un AS "SAF Tehnika". Ar piedāvātajām uzņēmējdarbības iespējām delegācija iepazīsies arī Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BBC: Apstiprināti 68 011 Ukrainā kritušo krievu vārdi

Raidorganizācijas BBC Krievijas dienesta un izdevuma Mediazona žurnālisti kopā ar brīvprātīgo komandu, balstoties uz atklātiem avotiem, noskaidrojuši 68 011 karā Ukrainā kritušo Krievijas karavīru vār...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē