Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rozenvalds: Saskaņa mēģina distancēties no valodas jautājuma skolās

Mācību valodas jautājumā Saskaņai ir izdevīgi, ka parādās kāds spēks, kas ir radikālāks par viņiem, pirmdien LTV raidījumā Rīta Panorāma sacīja profesors Juris Rozenvalds.

Saskaņa šobrīd mēģina distancēties no mācību valodas pārmaiņu jautājumiem, norādīja profesors, piebilstot, ka Saskaņai tas nav tas sliktākais variants, ja ir kāds "radikālāks par viņiem", piemēram, eiroparlamentārieši Tatjana Ždanoka un Andrejs Mamikins, kuri arī abi nesen piedalījās protestā pret pārmaiņām valodas jautājumā. 

Runājot par Saskaņas lēmumu paziņot, ka līgums ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina partiju Vienotā Krievija vairs nav aktuāls, Rozenvalds skaidroja, ka vienai daļai vēlētāju tas ir būtiski, jo tam pievērsta "ārkārtīgi simboliska nozīme". Tomēr, ja tiek runāts par Saskaņas izredzēm nākamā gada Saeimas vēlēšanās pēc profesora domām, jāpievērš uzmanība, ka Gods Kalpot Rīgai arī plāno startēt Saeimas vēlēšanās, kas nozīmē, ka tiek plānota līdzīga pieeja kā Rīgā, proti, tie, kas negrib atbalstīt Saskaņu, var balsot par GKR. 

Rozenvalds arī uzskata, ka nākamā gadā, veidojot valdību, pie koalīcijas galda varētu tikt aicināt arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), kas, pēc pētnieka domām, būtu pozitīvi, veidojot attiecības ar lielām Latvijas nelatviešu kopienām. Etniskā sadrumstalotība arī negatīvi ietekmē Latvijas ekonomisko attīstību.

"Svarīgi, ka šie cilvēki jūt, ka viņi ir piederīgi kā vēlētāji," skaidroja pētnieks, bilstot, ka Saskaņa nav svarīga, bet gan solis, lai ņemtu vērā 1/3 daļu Latvijas balstiesīgo.  

 

Top komentāri

skolmeistars
s
kamēr šie distancējas , vajag bīdīt likumu par valsts finansējuma pārtraukšanu krievu skolām , visiem valsts iedzīvotājiem ir jābūt pieejamai izglītibai sākot jau no bērnu dārziem, tikai valsts valodā, kura saņem valsts finansējumu, izglītību po maķernomu krievi var saņemt privāti.
svoloču atmaskojums
s
Svoloči ir un paliek Putina aģenti, ar līgumu vai bez tā. Būtu naivuma kalngals vērtēt svoločus pēc viņu parakstītajiem līgumiem. Tad jau drīzāk var uzticēties laupītāju bandas vadoņa solījumiem, bandīts reizēm pilda solījumus, bet svoločam nevar ticēt nekad. Valodu jautājumā svoloči tikai saprot, ka rusfiikācija ir nolemta neveiksmei un tāpēc uz rusifikāciju neuzstāj. Atcerieties, svoloči tagad cenšas piesaistit latviešu vēlētājus, tāpēc arī rustroļļi tēlo latviešus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē