Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Politologs: Jaunās Vienotībā ir samaksājusi augstu cenu par Klimata un enerģētikas ministriju

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV) ir samaksājusi augstu cenu par Klimata un enerģētikas ministriju, uzņemoties rūpes par divām sarežģītām ministrijām - Izglītības un zinātnes, kā arī Labklājības ministriju, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Viņš piebilda, ka, ņemot vērā Eiropas zaļo kursu, gaidāms, ka caur Klimata un enerģētikas ministriju ies pamatīgi un apjomīgi resursi. Politologa ieskatā, apmaiņā pret šo ministriju JV ir pārliecināta vai pierunāta pieņemt savā pārziņā Izglītības un zinātnes un arī Labklājības ministriju.

Savukārt Nacionālā apvienība (NA) ir tikusi pie divām ministrijām, kas agrāk, pirms vienošanās par Klimata un enerģētikas ministriju, varēja uzskatīt par "naudas ministrijām", un tās ir Satiksmes un Ekonomikas ministrija. Tāpat Ikstens atzīmēja, ka pēc svara koalīcijā NA nepienāktos divas tik resursiem bagātas ministrijas. No tā politologs secina, ka no Ekonomikas ministrijas tiek "izņemta ārā" enerģētika, kas padara šo ministriju mazāk pievilcīgu.

LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāns norāda, ka "Apvienotais saraksts" (AS) ir piekritis "atdot" NA Aizsardzības ministriju. Pēc viņa paustā, interesants jautājums, vai pašreizējais zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) piekritīs kļūs par satiksmes ministru, jo pagaidām citu acīmredzamu kandidātu uz šo amatu nav.

LETA jau rakstīja, ka atbildības sadalījuma piedāvājumā JV valdībā pienāktos Klimata un enerģētikas ministrija, AS - Reģionālās attīstības ministrija kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu, bet NA - Satiksmes ministrija, paredz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteiktais piedāvājums sadarbības partneriem.

JV paredzēts ieņemt septiņus amatus valdībā - Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra amatus.

AS pienāktos jau pašlaik ieņemtais Saeimas priekšsēdētāja amats un vēl četri amati valdībā - iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības ministra amats kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu.

Nacionālajai apvienībai paredzēts ieņemt četrus ministra posteņus - aizsardzības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra un ekonomikas ministra amatus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē