Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks kritizē LTV7 pārraidīto interviju ar žurnālistu Leonidu Ragozinu

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) publiskā vēstulē, kuru nosūtījis Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP) un Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), kritizē LTV7 pārraidīto interviju ar žurnālistu Leonidu Ragozinu, kurš dzīvo Latvijā un iepriekš sadarbojies ar Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru "Re:Baltica".

Pabriks vēstulē, kuru publiskojis mikroblogošanas vietnē "Twitter", Ragozinu nosauc par iespējamu Krievijas ietekmes aģentu, kurš atskaņo Krievijas propagandas vēstījumu par notiekošo karu Ukrainā, atzīmēdams, ka šāda satura pārraidīšana Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem neļauj iegūt objektīvu informāciju, bet turpina ierobežot dezinformāciju grožos.

"Un šādas personas aicināšana un Latvijas valsts publiskās platformas nodrošināšana Krievijas naratīvu paušanai ir uzskatāma par demokrātijas principu zaimošanu. Vai varam iedomāties, ka Otrā pasaules kara laikā Lielbritānijas medijos tiktu intervēti Nacistiskās Vācijas aģenti?," pauž ministrs.

Pabriks arī norāda, ka, Aizsardzības ministrijas (AM) ieskatā, sabiedrisko mediju būtība ir nodrošināt tādu saturu, ar kura palīdzību tiek veicināta sabiedrības integrācija un valsts demokrātisko pamatvērtību aizstāvība neatkarīgi no tā, kādā valodā tas tiek pasniegts.

Vienlaikus politiķis arī izceļ, ka AM ir saņēmusi SEPLP sagatavoto koncepciju par apvienota sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa izveidošanu un darbību un koncepciju par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu finansēšanas modeļa maiņu, kas līdz 2027.gadam sabiedriskajam medijam paredz par aptuveni 17 miljoniem eiro lielāku finansējumu nekā šobrīd.

Tomēr, ņemot vērā iepriekš minēto piemēru ar Ragozina interviju, Pabrikam radušās šaubas par to, vai šāds finansējums ir nepieciešams. "Ja tiek turpināta šāda sabiedrisko mediju politika, tad nav nepieciešams tērēt nodokļu maksātāju naudu, bet vienkārši mainīt NEPLP lēmumu un atsākt pārraidīt Krievijas finansētos propagandas kanālus, kas būs lētāk," raksta aizsardzības ministrs.

Tāpat, atsaucoties uz "pamatotu sabiedrības neapmierinātību" par Ragozina dalību intervijā, Pabriks aicina SEPLP publiski nākt klajā ar plānu, kā tiks veidoti sabiedriskie mediji, kuru veidotais saturs veicinās Latvijas iedzīvotāju piederību valstij, sabiedrības integrāciju, nepieļaus Latvijas mazākumtautību auditorijas nonākšanu Latvijai nelojālā informatīvajā telpā, kā arī neveicinās un neizplatīs Krievijas kara propagandu, ko arī nosaka likums.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš iepriekš mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka NEPLP ir sācis administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamu pārkāpumu LTV raidījumā "TČK", kurā Ragozins tika uzaicināts piedalīties.

Āboliņš gan vienlaikus arī atzīmēja - fakts, ka lieta ir ierosināta, nenozīmē, ka pārkāpums ir noticis - tas, lūdzot sabiedrisko mediju ombuda un citu kompetento iestāžu viedokli, vēl tiks vērtēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē