Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Pašreizējais finansējuma apjoms zinātnei neatbilst ekonomiski attīstītas Eiropas valsts līmenim

Pašreizējais finansējuma apjoms zinātnei neatbilst ekonomiski attīstītas Eiropas valsts līmenim, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, šodien Levitam notika tiešsaistes saruna ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidentu Ivaru Kalviņu. Valsts pirmā amatpersona vēlēja sekmes Kalviņam jaunajā amatā un interesējās par dažādiem ar zinātni, pētniecību un inovācijām saistītiem jautājumiem.

Diskutējot par zinātnes lomu Latvijas ilgtspējīgā attīstībā, valsts pārvaldē un ekonomiskajā izaugsmē, tika uzsvērts, ka īpaši Covid-19 krīzes apstākļos valdības lēmumiem jābūt balstītiem ekspertu analīzē, kā arī tiem jābūt zinātniski pamatotiem.

Valsts prezidents norādīja, ka LZA šajā procesā ir nozīmīgs partneris un akadēmijas loma ir dot pienesumu kopējā valdības lēmumu pieņemšanas diskusijā, lai lēmumi būtu izsvērti un pamatoti. "

Īpaši krīzes laikā ekspertu pienesumam lēmumu pieņemšanas procesā ir jābūt daudz lielākam," uzsvēra Levits, vienlaikus akcentējot nepieciešamību stiprināt LZA kapacitāti un kopumā domāt par Latvijas valsts budžeta novirzītā finansējuma nozīmi zinātnes attīstībai.

Sarunā tika uzsvērta arī nepieciešamība stiprināt Latvijas inovāciju politiku, veicināt valsts pārvaldes izpratni par inovāciju nozīmi ekonomikas un uzņēmējdarbības attīstībā, kā arī sekmēt publisko un privāto investīciju piesaisti inovāciju attīstībai. Levits norādīja, ka inovāciju politikai ir jābūt sazobē ar zinātni un pētniecību.

Sarunas laikā Valsts prezidents izteica priekšlikumu atkal sasaukt Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģisko padomi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē