Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Ja Rīgai vienai piedāvās rīkot PČ hokejā, būs jādiskutē par izmaksām

Ja 2021.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu uzticēs tikai Rīgai, būs jādiskutē par šī pasākuma rīkošanas izmaksām un kas tās segs, pirmdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš atzinīgi vērtēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes sēdē lemto atņemt Minskai 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

Vienlaikus premjers piebilda, ka no IIHF tiek gaidīta papildu informācija par turpmāko rīcību ar hokeja čempionāta rīkošanu.

Kariņš apliecināja, ka Latvija joprojām ir gatava nodrošināt hokeja čempionāta posmu, par kuru jau iepriekš panākta vienošanās. Taču gadījumā, ja IIHF piedāvās Rīgai rīkot čempionātu pilnībā, tad svarīgs būs jautājums par papildu izmaksām un kas tās segs. Tāpat būs svarīgs jautājums, vai Latvijā ir pietiekami daudz vietu, kur varētu norisināties hokeja spēles.

Ministru prezidents norādīja, ka čempionāta rīkošanas papildus izmaksu jautājums ir svarīgs, ņemot vērā, ka Covid-19 izplatības dēļ čempionāts noritēs bez skatītājiem, tātad bez biļešu ieņēmumiem, vai ar ļoti mazu skatītāju skaitu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis aģentūrai LETA atzina, ka Rīga ir gatava uzņemt visu 2021.gada pasaules čempionātu hokejā vai sadarboties ar kādu citu partneri meistarsacīkšu rīkošanā.

Patlaban nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. IIHF Padome gan vēl izskatīs Latvijas kā līdzorganizētājas statusu. Iepriekš tika ziņots, ka pasaules čempionātu daļēji vai pilnībā varētu uzņemt Dānija vai Slovākijas galvaspilsēta Bratislava.

"Latvijas statuss ir nemainīgs. Patlaban mums ir līgums ar IIHF, ka uzņemam astoņas komandas. Ceru, ka lēmums, kādā formātā tiks rīkots pasaules čempionāts, tiks pieņemts tuvākās nedēļas līdz desmit dienu laikā. Viens no variantiem, ko esam ierosinājuši, ir, ka Rīga var uzņemt visas komandas. Taču mēs esam gatavi sadarboties ar kādu no citiem partneriem, ko IIHF izvēlēsies," apliecināja Kalvītis.

Latvijas puse jau kopš rudens gatavojusies situācijai, ka visa čempionāta rīkošana tiks uzticēta Rīgai.

"Daudz kas ir atkarīgs no tā, kādā formātā būs čempionāts - ar skatītājiem, ar ierobežoto skatītāju skaitu vai "burbulī". Par to, vai čempionātu varēs apmeklēt skatītāji, lems mūsu valdība, bet pārējie jautājumi par formātu ir IIHF pārziņā," teica Kalvītis.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē