Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģirģens: Covid-19 izplatības mazināšanai nepieciešams ieviest vēl plašākus ierobežojumus robežšķērsotājiem

Latvijai nepieciešams ieviest vēl plašākus ierobežojumus robežšķērsotājiem, kas ļautu samazināt Covid-19 ierobežojumus "vietējai sabiedrībai", aģentūrai LETA ar padomnieces Alises Sņegirevas starpniecību norādīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Lūgts komentēt Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ivara Ruskuļa šorīt pausto, ka, veicot stingrāku Latvijā ieceļojošo cilvēku kontroli, pirmdien pārbaudītas 1344 personas, no kurām aptuveni 30% nebija reģistrējušās covidpass.lv, Ģirģens norādīja, ka ieceļotāju pārbaude "nenotiek 100% apmērā", jo nedrīkst radīt rindas un jāpieturas pie valdībā noteiktā par robežkontroli.

Ģirģens skaidroja, ka robežsargi ir vērsti uz sadarbību, proti, ja robežšķērsotājs ir konstatēts bez reģistrēšanās, tad robežsargi piedāvā anketu aizpildīt uz vietas.

"Intensīvākas pārbaudes uz robežas ir arī sabiedrības drošības jautājums un veids, kā kontrolēt vīrusa neievešanu no ārvalstīm.

Diemžēl mēs saskaramies arī ar tādiem gadījumiem, kad iedzīvotāji, kuri izbraukuši uz Igauniju un Lietuvu, atstājuši tālruņus Latvijā, lai viņiem nebūtu jāpilda anketa covidpass.lv un atbilstoši jāievēro pašizolācija," uzsvēra ministrs.

Ministrs uzskata, patlaban ar ierobežojumiem ir jāstrādā visos virzienos. Tas nozīmē, ka Latvijā nepieciešams ieviest vēl plašākus ierobežojumus robežšķērsotājiem. Vēl plašāki ierobežojumi robežšķērsotājiem ļautu samazināt ierobežojumus "vietējai sabiedrībai", uzskata ministrs.

Ģirģens gan konkrētus priekšlikumus papildu ierobežojumiem patlaban neminēja, taču viņš iepriekš publiski atzinis, ka infekcijas samazināšanas mērķim labi kalpotu prasība, iebraucot valstī, likt uzrādīt izziņu par pēdējo trīs dienu laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu.

Jau ziņots, ka Valsts robežsardze sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policiju (VP) no pirmdienas pastiprināti uzrauga, vai Latvijā ieceļojošas personas ir aizpildījušas elektronisko apliecinājumu vietnē covidpass.lv.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Vakars Valsts policija paziņoja, ka mēneša laikā kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas Latvijā visvairāk administratīvā pārkāpuma procesi sākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā covidpass.lv - kopumā 469.

Ārkārtējās situācijas laikā, pārbaudot personas, kuras pēdējo desmit dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašiziolāciju, policijas darbinieki ir veikuši 36 883 telefona zvanus, 6105 reizes izbraukuši.

Informācijas sistēmā covidpass.lv līdz pirmdienai bija reģistrējušās aptuveni 20 261 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Šis skaitlis gan katru dienu mainās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē