Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintars: Ierosinājums par Pavļuta demisiju ir politiska cīņa par protesta balsīm vēlēšanās

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātu ierosinājums par neuzticības izteikšanu veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) ir politiska cīņa par protesta balsīm vēlēšanās, aģentūrai LETA norādīja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

Viņš atzīmēja, ka neredz, kā demisijas pieprasījums palīdzētu risināt aktuālas valstiskas problēmas.

Kā vēstīts, ZZS Saeimas frakcijas deputāti aicina parlamentu lemt par neuzticības izteikšanu veselības ministram Pavļutam.

ZZS veselības ministram pārmet "haosu jaunā mācību gada sākumā" skolēnu testēšanas organizēšanā, neskaidras prasības par sejas masku lietošanu izglītības iestādēs.

Kā uzskata ZZS Saeimas frakcijas deputāti, Pavļuts no darbības pirmsākumiem demonstrējot "nespēju konsekventi īstenot nepieciešamo pasākumu kopumu, lai Latvijā mazinātu Covid-19 izplatību". ZZS neapmierina Vakcinācijas biroja izveide un tad reorganizācija, ģimenes ārstu nepietiekama iesaiste vakcinācijas procesā, "neauglīgas debates par obligāto vakcināciju", valdības un īpaši - atbildīgās Veselības ministrijas - "nespēja atbilstoši uzrunāt sabiedrību", skaidrojot vakcinācijas ieguvumus un iespējamās blaknes, tā vietā rosinot un atsaucot iniciatīvu par vakcinācijas loteriju, kas esot novedis pie tā, ka Latvija vakcinācijas tempu ziņā iepaliek no pārējām Eiropas valstīm.

Opozīcijas politiķu skatījumā, jaunais mācību gads esot iezīmējies "ar haotisku skolēnu testēšanu, laikus nepiegādājot izglītības iestādēm testus un nenodrošinot nepieciešamo testēšanas kapacitāti". Neskaidra esot prasība par sejas masku lietošanu izglītības iestādēs, kas sniedzot "mazāku ieguvumu skolēniem, nekā gaisa kvalitātes uzlabošana skolās".

"Valdība un atbildīgais ministrs ir pilnīgi izgāzušies un tiem jāatzīst savas kļūdas valsts turpmākas darboties spējas vārdā," paziņojuši ZZS deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē