Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bordāns: "Propagandas piemineklis" Uzvaras parkā ir apdraudējums nacionālajai drošībai

"Propagandas piemineklis" Uzvaras parkā ir apdraudējums nacionālajai drošībai, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) gadskārtējā kopsapulcē sestdien paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Pēc politiķa paustā, okupētājvalsts, agresorvalsts vadītājs Vladimirs Putins uzsver, ka Krievija ir PSRS mantiniece, ka valsts dara to pašu darbu, ko PSRS. Bordāna ieskatā, Putins vēlas atjaunot PSRS.

"Mēs nedrīkstam dod platformu vai skatuvi jebkādām provokācijām. Mēs nedrīkstam ļaut jebkādiem spēkiem izrādīt negācijas pret Latviju, Ukrainu, Baltijas valstīm, pret visiem tiem, kas ir atbrīvojušies no "ļaunuma impērijas"," sacīja tieslietu ministrs.

Bordāns uzsvēra, ka Latvijas galvaspilsētas centrā nedrīkst atrasties "ļaunuma impērijas" simboli. Tieslietu ministrs arīdzan atzīmēja, ka viņš aicinās kolēģus valdībā un sabiedrībā saprast, ka pienācīgā kārtā, cienot starptautiskās tiesības, piemineklis tiks demontēts.

Runājot par šāda lēmuma juridisko pusi, viņš norādīja, ka Tieslietu ministrijā jau vairākus gadus ir analizēta tiesiskā situācija attiecībā uz pieminekli padomju armijas karavīriem. Pēc ministra paustā, speciālisti ir norādījuši, ka vienmēr pastāv iemesli, kas atrunas līgumā starp Latviju un Krieviju izbeidz, un šajā gadījumā tā varētu būt puses atkāpšanās no līguma saistībām.

"Krievija ar saviem kara noziegumiem - uzbrukumu pret neatkarīgu valsti, neievēro un lauž starptautiskos līgumus, kas noslēgti postpadomju telpā. Ar Ukrainas vienošanās pārkāpšanu Krievija ir izbeigusi, līdz ar to arī mums nav saistību. Uzvaras parkā nav apglabāti kritušie kareivji. Tur neatrodas kritušo piemiņas vieta. Uzvaras parkā ir jābūt Latvijas uzvaras lakumam," sacīja Bordāns.

LETA jau rakstīja, ka Rīgā, Uzvaras parkā esošais piemineklis padomju karavīriem naktī uz 25.februāri tika apliets ar Ukrainas karoga krāsām. Izmeklēšanu sākusi Valsts policija.

Pret Uzvaras parkā esošo pieminekli arī agrāk vērstas huligāniskas un pat noziedzīgas darbības, kas motivētas ar politiskiem uzskatiem. 1997.gadā "Pērkonkrusta" dalībnieki pat mēģināja pieminekli uzspridzināt un šo darbību laikā gāja bojā divi no spridzinātājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē