Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biedrības: Pedagogu gatavība vakcinēties pret Covid-19 pieaug

Lai pakāpeniski atsāktu mācības klātienē, pedagogu gatavība vakcinēties pret Covid-19 pieaug, aģentūrai LETA norādīja Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāji.

LIVA valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns atklāja, ka pedagogiem nav veiktas jaunas anketēšanas un aptaujas. Taču pēc neformālām sarunām ar biedriem noskaidrots, ka vairums pedagogu ir gatavi iet vakcinēties pret Covid-19.

Viņš atklāja, ka daļa pedagogu jau ir saņēmuši savu vakcīnu, jo atbilda kādai no pirmajām vakcinēšanās prioritārajām grupām.

Kalvāns sacīja, ka vēlme vakcinēties pieaug, bet tā nav mērāma straujos tempos.

Arī LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga atklāja, ka biedru aptaujas nav bijis, taču arodbiedrības padomē zināmi pedagogi, kuri ir gatavi vakcinēties un nevar sagaidīt savu vakcinācijas kārtu. Taču ir arī pedagogi un citi izglītības iestādes darbinieki, kuri pret vakcinēšanos izturas skeptiski.

Tajā pašā laikā arodbiedrībā biedri nav vērsušies ar iebildumiem un pretenzijām, ka pedagogi negribētu vakcinēties. Vanaga norādīja, ka vakcinācijas procesā svarīgi uzsvērt, lai tā būtu brīvprātīga, kas mazina spriedzi.

LETA jau ziņoja, ka, pēc veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) paustā valdības sēdē, patlaban tiek plānots personu vecumā virs 60 gadiem un pedagogu vakcināciju sākt no 12.aprīļa.

Šonedēļ tika sākta personu ar hroniskām slimībām vakcinācija, kas ir trešā prioritārā vakcinējamo grupa. Šajā grupā ietilpst arī personas, kuras dzīvo ar bērniem ar hroniskām un imūnsupresējošām slimībām, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas. Pēc ministra paustā, arī šo iedzīvotāju vakcināciju plānots sākt drīzumā.

Savukārt personas vecumā virs 60 gadiem ietilpst ceturtajā grupā, bet pedagogi - piektajā. Citastarp piektajā grupā ietilpst arī operatīvo dienestu darbinieki, robežsardzes un Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta darbinieki, Nacionālie bruņotie spēki, Zemessardze, kritiski svarīgie energoapgādes un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju komersanti, kā arī pašvaldību vēlēšanu norises nodrošināšanā iesaistītie kritiski svarīgie darbinieki. Tāpat šajā grupā ietilpst iestāžu kritiski svarīgie darbinieki un bāriņtiesu un sociālo dienestu darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē