Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atsevišķi valdības ministri aicina atļaut darboties āra kafejnīcām

Atsevišķi valdības ministri aicina Ministru kabinetam dot atļauju darboties āra kafejnīcām.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) valdības sēdē skaidroja, ka viņš nekad nav iestājies par epidemioloģisko drošības prasību atvieglošanu, taču viņš uzskata, ka Covid-10 ierobežojumu sistēmu ir iespējams turpināt sakārtot.

Pabriks novērojis, ka daudzi iedzīvotāji pēc maltītes iegādāšanās to notiesā tuvējos parkos, taču viņš uzskata, ka Covid-19 ierobežojumus ir iespējams sakārtot atbilstoši sezonālajiem apstākļiem. Tas nozīmētu ēstuvju apmeklētāju atrašanos uz terasēm ievērojot distanci.

Tas ļautu ēstuvju īpašniekiem kaut nedaudz plašāk strādāt un attīstīties ekonomikai.

Āra kafejnīcu atvēršanu atbalstīja arī labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV). Viņa uzskata, ka valdībai būtu jāsakārto sistēma, kas ļautu darboties āra terasēm.

"Uzņēmējus mēs jau ilgu laiku esam uzlikuši uz adatas. 100 miljoni mēnesī tiek nodedzināti pabalstos," uzsvēra politiķe.

Pēc viņas domām, uzņēmējiem ir jāļauj "kaut ko darīt" un jāļauj "ķepuroties no situācijas".

Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) apgalvoja, ka brīvdienās ir piedzīvojis situācijas, kad pie kafejnīcām ir izvietoti galdiņi, kur viesiem ieturēt maltīti, lai gan kafejnīcu pārstāvji apgalvo, ka šie galdiņi nav saistīti ar viņu iestādi.

"Tā ir izlikšanās, ka mums ir kaut kādi ierobežojumi," sacīja Linkaits, piebilstot, ka "mēs varam izlikties, ka stingri nosakām ierobežojumus".

Politiķis kritizēja valdības sēdē ekspertu pausto, jo viņi neesot piedāvājuši nevienu proaktīvu rīcību Covid-19 izplatības mazināšanai.

Uz "nejēdzībām ierobežojumos" norādīja arī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA). Šādu ierobežojumu dēļ sabiedrība vairs neuzticas valdībai, uzskata politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē