Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināts (22:38) - Apšaudi Kopenhāgenā sarīkojis viens cilvēks; izplatīts foto

Dānijas policija paziņojusi, ka sestdien uzbrukumu Kopenhāgenas kafejnīcai, kurā tika nogalināts viens cilvēks un ievainoti trīs policisti, sarīkojis viens cilvēks.Policija izplatījusi attēlu, kurā redzams garā slēpotāju mētelī ar kapuci tērpies cilvēks, kuram seju un galvu sedz tumši sarkanas krāsas balaklava.

Kā ziņots, sestdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā tika apšaudīta kafejnīca, kurā notika mākslai, zaimošanai un vārda brīvībai veltīts pasākums, ievainojot trīs policistus, kā arī nošaujot 40 gadus vecu dāni.Dānijas premjerministre Helle Torninga-Šmita notikušo nodēvējusi par teroraktu un arī Dānijas Drošības un izlūkošanas dienests paziņojis, ka apšaude "izskatās plānota un apstākļi liek domāt, ka tas bija terorisms."Torninga-Šmita paziņoja, ka policija ir pilnā gatavības stāvoklī un tiek izmantoti visi resursi.Pasākumā piedalījās latviešu izcelsmes zviedru karikatūrists Lāšs Vilks, kurš savulaik izpelnījās musulmaņu dusmas ar savu pravieša Muhameda atainojumu. Pasākumā piedalījies arī Francijas vēstnieks.Kā avīzei Jyllands Posten pastāstīja viens no pasākuma dalībniekiem, ārpusē divu minūšu laikā bijuši dzirdami aptuveni 30 šāvieni. Policija likusi visiem palikt iekštelpās un izvedusi Vilku pa aizmugures durvīm. Vilks ticis paslēpts saldētavā, pirms policija viņu aizvedusi prom.Kā pavēstīja policija, pēc viņu domām, uzbrukuma mērķis bija Vilks.Kopenhāgenas policija apstiprināja, ka ievainoti trīs policisti, kuru ievainojumi nav nopietni.Kā pavēstīja Francijas vēstnieks Fransuā Zimerejs, šāvieni atskanējuši debates vidū par islāmu un vārda brīvību."Viņi šāva uz mums no ārpuses. Tam bija tāds pats nodoms kā [uzbrukumā] "Charlie Hebdo", tikai viņiem neizdevās tikt iekšā," sacīja vēstnieks."Intuitīvi man šķita, ka bija vismaz 50 šāvieni, taču policija saka, ka bija 200," sacīja vēstnieks. “Lodes lidoja cauri durvīm un visi metās uz grīdas. Mums izdevās aizbēgt no telpas, taču šobrīd mēs atrodamies iekšpusē, jo joprojām ir bīstami. Uzbrucēji nav notverti un ir ļoti iespējams, ka viņi joprojām ir rajonā."Kā pavēstīja dalībnieki, iekļūšanai pasākuma vietā bija jāiziet metāla detektors, kā arī tur atradās bruņoti policisti.Dānijas mediji ziņo, ka Francijas prezidentam Fransuā Olandam bijusi telefonsaruna ar Dānijas premjeri Helli Torningu-Šmiti un drīzumā uz Kopenhāgenu dosies Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Ar jaunāko informāciju papildināta ziņa, papildināta galerija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Mozus un bauslis nākotnei

Lai regulētu mākslīgā intelekta izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā, nolemts veikt attiecīgus grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. Patlaban Saeima grozījumus jau atbalstījusi pirmajā l...

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats