Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ierastajā stilā

Galvaspilsētas vadība un arī dažs valdības vīrs izdomājuši visai oriģinālu veidu, kā jau kārtējo reizi ar savdabīgu rīcību mēģināt izpatikt vēlētājiem. Proti, runa ir par Dziesmu svētkiem un gadsimta būvniecības projektu – Brasas pārvadu pār dzelzceļu uz Skulti Rīgā.

Diemžēl objektīvu un arī subjektīvu iemeslu dēļ Brasas pārvada pārbūve ir pamatīgi atpalikusi no sākotnējiem grafikiem, tostarp tāpēc, ka sākotnēji pārvadu vispār bija plānots nevis nojaukt un uzbūvēt jaunu, bet gan remontēt. Un tad kādā brīdī atbildīgos skāra apskaidrība, ka tomēr nekas no remonta neiznāks, tāpēc to nojauca un sāka būvēt no jauna. Tas, ka Brasas pārvads ir īpašs gadījums, kura pārbūvi jau no pirmsākumiem pavadījuši dažādi skandāli un pusskandāli, ir cita tēma. Taču šoreiz runa ir par amatpersonu loģiku.

Laika ritējums ir nepielūdzams, un vēl pērn tapa diezgan skaidrs, ka pārvadu līdz Dziesmu un deju svētkiem šogad vasarā nepabeigs. Varasvīri acīmredzami saprata, ka šī ķibele var pamatīgi pabojāt Mežaparka Lielajā estrādē notiekošo pasākumu apmeklētāju noskaņu, līdz ar to tika izdomāts savdabīgs starprisinājums – darbi objektā tika pārstrukturēti tā, lai fiksi, fiksi sataisītu daļu pārvada līdz tādai stadijai, ka pa to var palaist tramvajus reversā kustībā. Taču ir kāda nianse. Diezgan droši, ka attiecīgā pārvada daļa arī tiks izbūvēta tā, lai tramvaju braukšana pār pārvadu būtu droša un cilvēku dzīvības neapdraudoša, tomēr skaties, kā gribi – pēc būtības tramvaji brauks cauri būvobjektam, kurā turklāt darbu turpinās celtnieki.

No vienas puses, tramvaju pasažieriem savā ziņā tiks radīta papildu izklaide – braucot uz un no svētkiem, pašiem savām acīm pavisam tuvu aplūkot, kā tad top jaunais pārvads. No otras puses – skaidrs, ka viss šis pasākums ir nekas vairāk kā atsevišķu amatpersonu vēlme pamatīgu ķibeli ietīt skaistā, spīdīgā papīriņā un pasniegt kā īpašu, viņu sūri grūti sarūpētu dāvanu pilsoņiem.

Uz visa šī populistiskā sabiedrisko attiecību pasākuma fona nepamet arī droša pārliecība, ka līdz ar pēdējo tramvaju, kas no Mežaparka uz centru aizvedīs pēdējos Dziesmu svētku noslēguma pasākuma dalībniekus un apmeklētājus, tramvaju satiksme atkal tiks pārtraukta – nu jau līdz pārvada galīgajai pabeigšanai un nodošanai ekspluatācijā.,

Protams, ir apsveicami, ka vismaz šāds risinājums ir atrasts, tādējādi mazinot neērtības cilvēkiem svētku laikā. Taču realitāte ir skaudra – pārāk daudz dažādās jomās mums ir tieši šādu starprisinājumu. Kā tajā teicienā – nekas nav tik mūžīgs kā pagaidu risinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē