Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Atteikšanās rūpēties par līdzcilvēku veselību nekādā ziņā nav politiskās brīvības apliecinājums

Beidziet politizēt vakcināciju!

Vakcinācija pret Covid-19 ir tēma, par kuru jau daudz spriests, taču patlaban rodas iespaids, ka negācijas tikai pastiprinās. To ņemot vērā, tomēr ir jāklauvē pie politiķu sirdsapziņas, turklāt gan pie to politiķu, kuri ir atbildīgi par vakcinācijas īstenošanu, gan arī pie to, kuri nolēmuši savu elektorātu apvienot zem vakcīnu demonizēšanas karoga.

Nenoliedzami Veselības ministrijas vadībai un pārējiem, kuri ir atbildīgi par vakcināciju, vajadzētu savās finansiāli ietilpīgajās sabiedrisko attiecību kampaņās demonstrēt iejūtīgāku attieksmi pret tiem iedzīvotājiem, kuri vilcinās vakcinēties, jo, lai cik atrauta no realitātes būtu politiskā elite un lai cik šaurā vidē rotētu daži tā saucamie sabiedrisko attiecību ģēniji, tomēr vajadzētu saprast, ka daudziem cilvēkiem līdzšinējā sastapšanās ar veselības aprūpes sistēmu ne vienmēr ir bijusi pozitīva. Turklāt, pat ja pieredze nav bijusi dramatiska, var būt bijušas tādas situācijas, kad dažādi ārsti iesaka atšķirīgas zāles un ārstēšanas metodes. Šai sabiedrības daļai vairāk par militārā stila pavēlēm "Visi ātri vakcinēties!" būtu vajadzīgs medicīniski, nevis politiski vai reklāmiski argumentēts mierinājums un iedrošinājums, ka vakcīna pret Covid-19 savu drošību jau ir pierādījusi daudzviet pasaulē un ka vakcinācija nav lokāls mūsu valdības vai Saeimas izdomājums.

Paralēli tam jāņem vērā arī tie iedzīvotāji, kuriem ir paveicies ar stipru veselību un apstākļiem veselīgam dzīvesveidam un kuri pauž, ka pie mediķiem nav vērsušies daudzus gadus. Iespējams, te ir vajadzīgs atgādinājums, ka vakcinēšanās nav vājuma izrādīšana, bet var palīdzēt arī turpmāk izvairīties no nonākšanas slimnīcas palātā. Respektīvi, politiskajai elitei un par nodokļu maksātāju naudu algotajiem vakcinācijas reklamētājiem derētu izstrādāt niansētāku pieeju dažādām sabiedrības grupām. 

Savukārt tiem politiķiem, kuri nolēmuši savu politisko kapitālu vairot, noskaņojot sabiedrību pret vakcinēšanos, derētu atcerēties, ka atteikšanās rūpēties par savu veselību un par līdzcilvēku veselību pandēmijas laikā nekādā ziņā nav politiskās brīvības apliecinājums. Un to derētu atcerēties arī šo politiķu fanu pulkam. Demokrātiskā valstī politisko brīvību var apliecināt, piemēram, balsojot vēlēšanās. 2018. gadā 13. Saeimas vēlēšanās nobalsoja nepilni 55% balsstiesīgo vēlētāju, pērn Rīgas domes vēlēšanās – nedaudz vairāk par 40%, šā gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās – mazliet vairāk par 34%. Pat jebkādu statistikas datu apšaubītājiem jāatzīst, ka vēlētāju aktivitāte bijusi zema. 

Un kur jūs, vēlētāji, bijāt tad, kad bija iespēja izmantot politisko brīvību un balsot?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē