Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tūrismam domātā ES nauda tikusi arī miljonāru mītnēm

Pārbaudot leģendu, ka par Eiropas Savienības (ES) fondu naudu Latvijas laukos slejas greznas privātmājas, un apzinot vairāk nekā 140 projektu, kam lauku tūrismā piešķirta ES nauda, noskaidrots, ka tādi gadījumi ir skaitāmi uz vienas rokas pirkstiem. Tomēr laikraksta _Diena _pētījumā noskaidrots, ka daļa naudas ir ieplūdusi Latvijas bagātāko cilvēku īpašumos, kas tos varēja atļauties atjaunot paši.

No 142 pārbaudītajiem lauku viesu namu projektiem lielākās šaubas radās par diviem — atjaunojamo energoresursu magnāta Jāņa Sprinovska ģimenes Augulienas muižu un bijušā Ogres deputāta Pētera Dimanta par viesu namu nosaukto Pie Mazās Juglas—, jo tie nebija atrodami ne izziņās, ne internetā.

Vētījot, kam tikusi tūrismam atvēlētā ES fondu nauda un kāda ir atdeve, no Latvijas lauku ainavas ir redzams, ka tas neapšaubāmi vairojis guļbūves ar pirtīm pie lielākās daļas ezeru, bet piedāvājuma dažādība nav augusi tikpat strauji, raksta Diena. Ir pārāk ambiciozi projekti, kas orientējas uz korporatīvajiem pasākumiem un sporta spēlēm, kuru atpelnīšana nešķiet īstenojama un kuri šovasar daļēji noslogoti tikai nedēļu nogalēs. Un ir krīzes aizcirstie neveiksminieki, piemēram, kafejnīca ar konferenču zāli Līksnas pagastā pie Daugavpils šosejas, kur nākamajā kārtā bija jātop spa un trešajā — viesnīcai ar parku. Projekts ar spa ir apstiprināts, bet bankas līdzfinansējuma nav.  

Pilnu Sanitas Jembergas pētījumu ES nauda arī miljonāru mītnēm lasiet šodien laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena