Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas tūroperatori no bīstamajām zonām nebaidās

Situācija Izraēlā neuzlabojas, un savas bažas par notiekošo publiski izteikusi arī Latvijas Ārlietu ministrija, aicinot tūristus būt ļoti uzmanīgiem, dodoties uz šo valsti. Daudzi individuālie ceļotāji no laikus iegādātām aviobiļetēm atsakās, tajā pašā laikā ir tūroperatori, kas klientus aviotūrēm uz Izraēlu cenšas piesaistīt ar kolektīvās iepirkšanās portālu starpniecību.

Piemēram, tūroperators VRK Travel portālā zizu.lv astoņu dienu aviotūri uz Izraēlu piedāvā par 400 eiro. Kompānijas mārketinga vadītāja Regina Belakova Dienai atklāj, ka ne uz Ukrainu, ne Ēģipti ekskursijas netiek organizētas, tomēr uz Izraēlu gan: "Kāpēc jūs uzskatāt, ka Izraēla ir bīstama zona? Mēs kaut kā neesam dzirdējuši, ka tur būtu problēmas." Uz jautājumu, vai viņa kaut ko zina par Izraēlas un Gazas konfliktu, viņa atbild: "Es personīgi nezinu. Parasti mēs tūres organizējam uz Ziemassvētkiem, cilvēki brauc apskatīt Bētlemi un citus objektus."Arī tūrkompānijas Impro direktors Vilnis Klinovičs uzskata, ka situācija Izraēlā nav bīstama. "Paskatieties, cik mierīgo iedzīvotāju gada laikā tur ir gājuši bojā. Esmu pārliecināts, ka tur ir drošāk nekā Latvijā, ja mēs rēķinām kopējo statistiku, cik pie mums iet bojā ceļu satiksmes negadījumos, piemēram. Ja ņemtu vērā Ārlietu ministrijas izteiktos brīdinājumus, būtu ļoti daudz valstu, uz kurām nevajadzētu braukt," uzskata Klinovičs, piebilstot, ka tūrists Izraēlā par savu drošību var bažīties tikpat lielā mērā, cik jebkurā citā valstī. Impro organizē ekskursijas pat uz Pakistānu. "No žurnālistu viedokļa, tas izklausītos bīstami, no mūsu skatpunkta - ne. Ir jāizpēta, uz kuriem rajoniem drīkst vest un kāda tajos ir drošības situācija," viņš paskaidro. Daudz mazāk nekā iepriekš Impro šobrīd organizē aviotūres uz Ēģipti. Klinovičs gan norāda, ka arī tur tūristu drošībai briesmas nedraud. "Latvieši vispār ir ļoti bailīgi," viņš secina.Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums Dienai nevēlas komentēt atsevišķu tūroperatoru piedāvājumus. Viņš uzsver, ka Latvija ir demokrātiska valsts, kas neierobežo savu pilsoņu kustības brīvību. "Katram pašam atbildīgi jāizvērtē, kur un kad doties. Mēs nevēlamies, lai mūsu pilsoņi būtu neinformēti un nonāktu jebkādās grūtībās," viņš norāda, paskaidrojot, ka Ārlietu ministrijas mājaslapā internetā regulāri tiek atjaunota informācija par ceļošanas drošību. Tur var iegūt informāciju ne tikai par bruņotiem konfliktiem, bet arī par dažādu bīstamu slimību izplatību, piemēram, Ebolas vīrusu. Tāpat arī, ja valstī ir augsts noziedzības līmenis vai cilvēku nolaupīšanas draudi. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 27.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena