Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Nākamgad benzīns paliks vidēji par 1,6 santīmiem dārgāks; dīzeļdegviela - par 0,2 santīmiem lētāka

Otrdien valdībā akceptētie noteikumi par valsts naftas produktu rezervju apmēru no Jaunā gada benzīna cenu paaugstinās par 1,6 santīmiem, savukārt dīzeļdegvielas cena samazināsies par aptuveni 0,2 santīmiem litrā, sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) vadītājs Mārtiņš Stirāns.

Jaunā valsts nodevas likme attiecībā uz izveidoto benzīna drošības rezervju apjomu paaugstinās litra cenu par 1,3 santīmiem, taču, klāt pieskaitot 0,3 santīmu pievienotās vērtības nodokli, kopējais sadārdzinājums tiek prognozēts 1,6 santīmu apmērā, sacīja Stirāns.

Dīzeļdegvielas litra samazinājums par 0,2 santīmiem īpašu ietekmi uz tirgu neatstās, uzsver Stirāns, vienlaikus piebilstot, ka 1,6 santīmu benzīna litra sadārdzinājums ir nopietnāks un zināma ietekme būs.

Vakar valdība noteikumus papildināja, iekļaujot tajos jaunu valsts nodevas likmi attiecībā uz izveidoto benzīna drošības rezervju apjomu. Komersanti sāks maksāt šo valsts nodevu 2012.gada februārī par janvārī realizētā benzīna apjomu.

Izvērtējot atklātā konkursa ar iepirkumu saņemtos komersantu piedāvājumus, Ekonomikas ministrija secina, ka pirmās kategorijas naftas produktu drošības rezerves izveide 61 dienas nodrošinājumam - 49 000 tonnu benzīna rezervju - ietekmēs benzīna cenu par 0,0133 latiem uz katru litru gala patēriņā.

Budžeta ieņēmumi 2011.gadā piecos mēnešos plānoti 4 855 232 latu apmērā.

Kopējie plānotie budžeta ieņēmumi 2012., 2013., 2014.gadā no iekasētās valsts nodevas par visu kategoriju naftas produktu drošības rezervju uzturēšanu plānoti 14 960 738 latu apmērā pie nosacījuma, ja 2012.gada konkursā komersantu piedāvātā pakalpojuma jeb uzglabāšanas cena saglabāsies 2011.gada līmenī.

Kā ziņots, valsts nodevas likme par drošības rezervju uzturēšanu otrajai un trešajai naftas produktu kategorijai samazināta par aptuveni 14% līdz 21%.

Par katru iepriekšējā kalendāra mēnesī realizēto degvielas tonnu otrās kategorijas naftas produktiem valsts nodeva būs nevis 14,17 lati, bet 12,15 lati. Savukārt par katru iepriekšējā kalendāra mēnesī realizēto degvielas tonnu trešās kategorijas naftas produktiem valsts nodeva būs nevis 24,26 lati, bet 18,97 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses