Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izsludināts Spīķeru kvartāla revitalizācijas iepirkuma konkurss par 4,9 miljoniem latu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir izsludinājis iepirkuma konkursu par kvartāla starp Maskavas ielu, Krasta ielu, Turgeņeva ielu un Daugavas promenādes revitalizāciju, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Tā sauktais Spīķeru kvartāls Rīgā ir unikāla vieta - tuvu pilsētas centram un Vecrīgai, līdzās tādam savdabīgam objektam kā Centrāltirgus un pašā Daugavas malā, turklāt te saglabājusies savdabīga arhitektūra, tāpēc tam ir visi priekšnosacījumi, lai Spīķeri kļūtu par iecienītu atpūtas vietu rīdziniekiem un apskates objektu tūristiem, uzskata Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Jerošenko (SC). Īstenojot revitalizācijas projektu, šai iepriekš nolaistajai pilsētas teritorijai tiks piešķirta jauna dzīve kā nozīmīgam kultūras centram Rīgā.

Tiklīdz iepirkums būs noslēdzies un noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, Spīķeru kvartālā un Daugavas malā plānots sākt darbus - pagaidu un teritoriju degradējošo būvju nojaukšanu, gājēju tuneļa rekonstrukciju, Daugavas krasta promenādes no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam atjaunošanas darbus, kvartāla labiekārtošanu.

"Tas ir labs piemērs, kā degradētu teritoriju atgriezt pilsētas apritē, turklāt šīs vietas sakārtošanā esam spējuši piesaistīt nozīmīgu Eiropas finansējumu," uzsvēra Jerošenko.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 910 000 latu, no kuriem 2 550 000 latu sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds. To iecerēts pilnībā pabeigt 2013.gadā.

Jau ziņots, ka sākotnēji projekta kopējais finansējums plānots trīs miljonu latu apmērā, no kuriem Rīgas domes budžeta līdzfinansējums būtu 15% jeb 450 000 latu. Tomēr tehniskā projekta izstrādes gaitā konstatēts: lai realizētu izstrādāto tehnisko projektu pilnā apjomā, ir radušās vairākas nozīmīgas papildu izmaksas 1,9 miljonu latu apmērā. Tā kā tās nav bijušas projekta attiecināmās izmaksas, pašvaldības līdzfinansējums palielināts par 1,9 miljoniem latu.

Iepirkuma procedūras piedāvājumi vai pieteikumi iesniedzami Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā līdz šā gada 15. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses