Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

"Hipotēku bankas" ienākumus nenesošos aktīvus nodalīs meitas uzņēmumā

Valdība otrdien, 25.maijā, plāno skatīt Finanšu ministrija (FM) sagatavoto ziņojumu par Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) pārveidi par attīstības banku, un cita starpā, lai efektivizētu darbu ar ienākumus nenesošajiem aktīviem, tos plānots koncentrēt bankas meitas uzņēmumā, liecina FM sniegtā informācija.

Tāpat plānots novērtēt ienākumus nenesošo aktīvu pārvaldes uzņēmuma atsavināšanas iespēju valsts vai privātajam investoram, tas notiks noteiktu finanšu rādītāju gadījumā. Paredzēts arī turpināt novērtēt Hipotēku bankas komercdarbības segmenta paātrinātas atsavināšanas iespējas - to atsavināt vai nodot citai komercdarbību veicošai finanšu institūcijai paredzēts līdz 2013.gada beigām.

Hipotēku bankas pārveides ietvaros paredzēts arī izstrādāt likumu par attīstības banku un nepieciešamos grozījumus spēkā esošajos normatīvajos aktos, pakāpeniski samazināt Hipotēku bankas komerciālo segmentu līdz 2013.gada 31.decembrim,

Pārveides noslēgumā tiks pieņemts lēmums par attīstības bankas statusu - vai tā būs kredītiestāde, vai finanšu institūcija.

FM informē, ka Eiropas Komisija jau ir devusi vispārēju piekrišanu attīstības bankas izveidei līdz 2013.gada beigām uz Hipotēku bankas bāzes, bankai pakāpeniski samazinot komerciālā segmenta aktīvus. Latvijas valdība ir apņēmusies līdz šā gada maija beigām apstiprināt bankas pārveides plānu. Iecerēts, ka attīstības banka, realizējot valsts atbalsta programmas, papildinās komercbanku sniegtos pakalpojumus nevis konkurē ar tām.

Pārejas periodā attīstības bankas segmenta ietvaros tiks identificētas bankas filiāles, kurās tiks koncentrēts attīstības bankas segmenta kredītportfelis un citi atbalsta produkti. Attīstības bankas filiāles tiks koncentrētas Latvijas lielākajās pilsētās – reģionālajos centros.

Paredzēts, ka pārveides procesa gaitā Hipotēku banka katru gadu realizēs jaunas atbalsta programmas 70 miljonu latu apmērā atbilstoši valdības noteiktajām prioritātēm vairākās jomās, piemēram, mazo un vidējo uzņēmumu finansēšana, komercdarbības uzsācēju finansēšana, mikro biznesa un pašnodarbinātības veicināšana, inovatīvu, tehnoloģiski ietilpīgu un augstas pievienotās vērtības projektu finansēšana, energoefektivitātes pasākumu finansēšana, īpaši sociāli jūtīgu iedzīvotāju grupu pašnodarbinātības veicināšana un iesaistīšana komercdarbībā.

FM norāda, ka pārveides procesa ietvaros Hipotēku banka turpinās esošo klientu apkalpošanu un nodrošinās visu tās saistību izpildi, pakāpeniski līdz 2013.gadam samazinot kopējo noguldījumu kopsummu, vienlaikus ievērojot bankas likviditātes rādītāju atbilstību Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses