Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Melbārža četrinieks PK Kēnigszē ieņem sesto vietu četriniekos

Pasaules kausa trešajās četrinieku sacensībās Latvijas pilots Oskars Melbārdis četriniekos ieņēma sesto vietu. Trešo reizi sezonā uzvarēja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas finišēja pēc minūtes un 37,45 sekundēm.

Frīdrihs par 0,39 sekundēm apsteidza austrieša Benjamina Maiera pilotēto četrinieku un par 0,52 sekundēm - tautieti Johannesu Lohneru.

Melbārdis pēc devītās vietas pirmajā braucienā spēja pacelties trīs vietas augstāk, ieņemot sesto vietu un no Frīdriha atpaliekot par 0,97 sekundēm.

Pirmajā braucienā Melbārdim bija dažas nelielas kļūdiņas trasē, līkā taisne gan tika izbraukta ar četriem atsitieniem, kas deva devīto vietu braucienā 0,61 sekundi aiz līderiem - Vācijas pilota Frančesko Frīdriha vadītā četrinieka.

Frīdrihs pirmajā braucienā par 0,29 sekundēm apsteidza tautieša Kristofa Hāfera vadīto ekipāžu un vēl par divām sekundes simtdaļām - austrieti  Benjaminu Maieru.

Otro braucienu sliktākos laika apstākļos, sākoties slapja sniega nokrišņiem, Melbārdis veica gandrīz ideāli, divu braucienu summā apsteigdams kanādieti Kristoferu Springu, krievu Rostislavu Gaitjukeviču un britu Bredu Halu.

Sacensībās piedalījās 22 četrinieki.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis četrinieku ieskaitē ar 675 punktiem ir Frīdrihs, Maiers seko ar 620 punktiem, bet kanādietis Džastins Kripss ir iekrājis 594 punktus. Melbārdis ar divās sacensībās gūtajiem 360 punktiem ieņem desmito vietu, bet vienā etapā startējušais Ralfs Bērziņš iekrājis 68 punktus un ieņem 24.pozīciju 25 pilotu konkurencē.

Sestdien divnieku sacensībās uz starta izgāja Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas, bet svētdien četrinieku sacensībās Latviju pārstāvēja tikai olimpiskais čempions Melbārdis.

Melbārdim šajā posmā talkā nākuši stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, kuram šīs bija tikai otrās četrinieku sacensības. Latvijas ekipāža trasē devās ar 17.numuru.

Ķibermanis aizvien turpina dziedēt ikra muskuļa savainojumu, kā rezultātā viņam pirms februārī gaidāmā pasaules čempionāta prasmes četrinieku sacensībās būs iespēja izmēģināt tikai vienā posmā Īglsas trasē.

Pārējie Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē spēkojas pasaules junioru čempionātā, kur paralēli noris arī pasaules U-23 čempionāts. Piektdien U-23 konkurencē par vicečempioniem kronēja pilotu Dāvi Kaufmani un stūmēju Ivo Danu Kleinbergu.

Šī ir mājas trase vācietim Johannesam Lohneram, bet viņa titulētais tautietis Frančesko Frīdrihs ir teicis, ka labprātāk brauktu 15 citās trasēs, nevis Kēnigszē.

Melbārdis šosezon bija piedalījies tikai vienās četrinieku sacensībās Sanktmoricas trasē, kur izdevās izcīnīt piekto vietu. Vinterbergā, kur paralēli Pasaules kausa posmam notika arī Eiropas meistarsacīkstes, latvieši nestartēja, jo iepriekš izlasē noteica Covid-19 klātbūtni.

Četrinieku sacensībās Pasaules kausa ieskaitē Melbārdis Kēnigszē trasē pēdējo reizi uz goda pjedestāla stājās 2018.gadā, izcīnot sudrabu. Pirmo medaļu šajā trasē - bronzu - pieredzējušais pilots izcīnīja 2009.gadā, bet pēcāk šo pašu godalgu ieguva arī 2015.gadā.

Pagājušajā sezonā Melbārdis četrinieku ieskaitē Pasaules kausa sacensībās nestartēja.

Aizvadītajā sezonā Kēnigszē trasē četrinieku sacensībās uzvarēja Frīdrihs, viņam sekoja Lohners, bet bronzu nopelnīja Džastins Kripss. Ķibermanis ierindojās ceturtajā vietā, un no bronzas viņu šķīra 0,16 sekundes.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc posma Kēnigszē būs Pasaules kausa noslēgums Insbrukā, kas kalendārā aizvietojis 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.

pievienota 9.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi