Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līdz pagaidu valdes locekļa iecelšanai Dukurs turpinās vadīt Siguldas ledus trasi

SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda pagaidu valdes locekli plānots iecelt decembrī, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Ministrijā skaidroja, ka, lai nodrošinātu tiesību aktiem atbilstošu bobsleja un kamaniņu trases pārvaldību un kapitālsabiedrības institūciju rīcībspēju, decembrī kapitālsabiedrībā plānots iecelt pagaidu valdes locekli, kurš atbilst šo amatu ieņemšanai nepieciešamajiem profesionalitātes un kompetences kritērijiem.

Līdz brīdim, kamēr tiks iecelts pagaidu valdes loceklis, Dainis Dukurs turpinās pildīt valdes locekļa amata pienākumus.

Vienlaikus IZM akcentēja, ka ministrijā patlaban vērtē jautājumu par bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" un citu sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldību, un pēc attiecīga izvērtējuma pabeigšanas tikšot lemts par valdes locekļa nominācijas procesa uzsākšanu un atklāta konkursa izsludināšanu.

Jau ziņots, ka Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs, kurš vienlaicīgi ir arī Latvijas skeletona izlases galvenais treneris, pametīs trases direktora amatu pēc Pasaules kausa posma bobslejā un skeletonā. To viņš piektdien paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Aiziešanas iemesls no amata ir vēlme vairāk laika veltīt saviem dēliem skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem pirms 2022.gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.

"Vienmēr ir pietrūcis laika, lai skeletonā līdz olimpiādei izdarītu visus darbus," lēmumu beigt trases direktora gaitas pamatoja Dukurs, kurš uzsvēra, ka amata pamešanu nav ietekmējušas kādas domstarpības - Covid-19 epidēmijas dēļ darbi ir iekavējušies, un daudzas iestrādes nav paveiktas līdz galam. Arī Pasaules kausa posmos Siguldā ir paredzēti eksperimenti.

Otrs iemesls pamest amatu ir vēlme izveidot skeletona jaunatnes akadēmiju Siguldā, lai piesaistītu bērnus, kas vēlas nodarboties ar šo sporta veidu, teica Dukurs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi