Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Pludmales volejbolistiem divas 5. vietas Eiropas U-22 čempionātā

Turcijas pilsētā Izmirā sestdien divi Latvijas dueti tika līdz Eiropas U-22 čempionāta ceturtdaļfinālam pludmales volejbolā. Vīriešiem Latvijai dalītu piekto vietu izcīnīja Artūrs Rinkevičs/Rūdolfs Stankevičs un Varvara Brailko/Anete Namiķe, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Abi pāri bija uzvarējuši savā grupā un izcīnījuši tiesības spēlēt uzreiz izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Ar 24. numuru Turcijā izliktie Rinkevičs/Stankevičs astotdaļfinālā ar 2-1 (11:21, 22:20, 15:12) atspēlējās pret izraēliešiem Eilonu Elazaru un Ofri Masuri, kuri startēja ar 18. numuru. Savukārt ceturtdaļfinālā latvieši atdūrās pret Vācijas duetu Mio Vists/Rūdijs Šneiders, kuri izlikti ar 17. numuru, zaudējot ar 0-2 (19:21, 18:21).

Brailko/Namiķe, kuras startēja ar piekto numuru, pēc uzvaras pār otru latviešu duetu Briedi un Paegli cetturtdaļfinālā piekāpās vienām no galvenajām favorītēm uz uzvaru turnīrā – Šveices duetam Esmēe Bebnere/Mara Bečarta – 0:2 (19:21, 18:21).

Dalītu devīto vietu ieņēma abi pārējie Latvijas dueti. Kristīne Briede/Krista Paegle, kuras turnīrā bija izliktas ar 24. numuru, grupā bija ierindojušās otrajā vietā.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā viņas ar 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja ar 15. numuru izsētās Ungārijas sportistes Zitu Divēnji un Zofiju Retelji, bet otrajā kārtā divu Latvijas duetu cīņā Briede un Paegle piekāpās Namiķei un Brailko ar 0-2 (18:21, 14:21).

Rinalds Aišpurs un Ardis Bedrītis, kuri turnīrā bija izlikti ar septīto numuru, grupā ieņēma trešo vietu.

"Play-off" pirmajā kārtā viņi ar 2-1 (17:21, 21:9, 15:9) vinnēja čehu duetu Martins Melmuka/Františeks Knoblohs, kuri turnīrā izsēti ar 27. numuru, bet cīņā par iekļūšanu ceturtdaļdaļfinālā latvieši ar 0-2 (18:21, 19:21) piekāpās Krievijas pārim Nikolajs Čuhņenkovs/Ņikita Everts, kuri Izmirā spēlēja ar 30. numuru.

Izmirā Rinkevičam un Stankevičam, kā arī Brailko un Namiķei treneris bija Rihards Finsters, bet Aigars Birzulis pieskatīja Aišpuru un Bedrīti, kā arī Briedi un Paegli.

Visi Latvijas dalībnieki, atskaitot Stankeviču, bija arī šā gada Eiropas pieaugušo čempionāta dalībnieki Jūrmalā.

Arī pagājušogad Eiropas U-22 čempionātā  noritēja Turcijā – Antaljas pilsētā. Vīriešiem Rinkevičs/Stankevičs ierindojās dalītā 17. vietā, bet devīto vietu dalīja Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

Sievietēm Brailko un Namiķe ierindojās dalītā 9. vietā, bet Briede pārī ar Vanesu Grosbergu ieņēma dalītu 25. vietu.

Līdz ar to visi Eiropas čempionāti, arī jaunatnei, šosezon ir noslēgušies, lielāko panākumu Namiķei un Brailko izcīnot Eiropas U-20 sacensībās, kur viņas kļuva par  čempionēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi