Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pasaules čempionam 100 metru sprintā Kolmenam piespriesta pagaidu diskvalifikācija

Pasaules čempionam 100 metru sprintā Kristianam Kolmenam par antidopinga noteikumu pārkāpumu piespriesta pagaidu diskvalifikācija, vēsta Vieglatlētikas Integritātes savienība (AIU).

Kolmens iepriekš tviterī paziņoja, ka diskvalifikācija viņam draud par to, ka pagājušā gada 9.decembrī neatradās vietā, kur viņam vajadzēja veikt analīzes. Viņam jau pērn draudēja sankcijas, jo 2018. un 2019.gadā bija izlaidis trīs dopinga pārbaudes.

2019.gadā viņš izlaida pārbaudes arī 16.janvārī un 26.aprīlī, tādējādi sprinterim draud diskvalifikācija līdz pat diviem gadiem, kas viņam liegtu piedalīties nākamā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Kā raksta Kolmens, AIU dopinga kontroles darbinieki viņa dzīvesvietā ieradās laikā, kad sprinteris piecu minūšu attālumā iepirkās Ziemassvētkiem. Atšķirībā no citām reizēm, šoreiz kontroles darbinieki nav centušies ar viņu sazināties pa telefonu.

Nākamajā dienā sprinteris saņēmis ziņu, ka izlaidis dopinga pārbaudi.

Tāpat amerikāņu sportists apgalvo, ka atgriezies mājās un dzīvoklī bijis laika posmā no plkst.19.15 līdz plkst.20.15, taču nevienu neesot sastapis, lai gan kontroles darbinieki ziņojumā norādīja, ka gaidījuši veselu stundu. Pēc Kolmena teiktā, ziņojumā norādīta nepareiza adrese, un viņš apšauba, vai kontroles darbinieki vispār bija ieradušies pie viņa dzīvokļa.

Kolmenam jau iepriekš draudēja diskvalifikācija par tādu pašu pārkāpumu, jo papildu jau iepriekšminētajiem datumiem 2019.gadā, viņš nepiedalījās pārbaudē arī 2018.gada 6.jūnijā. Tiesa, toreiz tā bija ASV Antidopinga aģentūras (USADA) kļūda, un sprinteris veiksmīgi apstrīdēja lēmumu, pamatojot to, ka 2018.gadā izdarītajam pārkāpumam jābūt ar atpakaļejošu datumu uz ceturkšņa sākumu - 1.aprīli. Tādējādi trīs pārkāpumi bija ilgākā laika periodā par 12 mēnešiem.

24 gadus vecais Kolmens pērn pasaules čempionātā uzvarēja 100 metru sprintā un 4x100 metru stafetē. 2017.gadā viņam šajās disciplīnās bija sudraba medaļas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi