Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LVS ģenerālsekretārs: Radevičas atkāpšanās bija pareiza un morāli ētiska

Šobrīd nav noteikts laiks, līdz kuram Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks pildīs valdes priekšsēdētāja jeb prezidenta funkcijas, aģentūrai LETA atklāja LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Jau ziņots, ka Radeviča atkāpusies no LVS prezidentes amata. LVS valde otrdien apstiprināja viņas iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no valdes priekšsēdētajas jeb prezidentes amata pienākumu pildīšanas. Turpmāk valdes priekšsēdētāja funkcijas pildīs LVS viceprezidenti Smočs un Upenieks, kuriem ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

Kā teica Miļkevičs, tas, cik ilgi Smočs un Upenieks pildīs valdes priekšsēdētāja funkcijas, ir LVS valdes kompetencē.

"Statūtos nav atrunāts punkts, kā rīkoties, ja prezidents atkāpjas no amata. Jaunais prezidents tiks ievēlēts vai nu ikgadējā kongresā vai arī 2021gadā, kad būt beidzies iepriekšējais termiņš," atzīmēja Miļkevičs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka šobrīd neesot pamata rīkot ārkārtas kongresu ar jauna prezidenta ievēlēšanu.

"Ārkārtas kongresu var iniciēt tikai LVS juridiskie biedri, bet šobrīd neredzu tam pamatojumu. Viss birojs strādā un valde labi veic savus pienākumus. Šodien par to nebija runas. Pagaidām ejam soli pa solim. Tas arī mums pašiem ir liels pārbaudījums," stāstīja LVS ģenerālsekretārs.

Kā vēstīts, karjeru beigušajai tāllēcējai Radevičai pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā. Kā ziņoja Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Radevičai piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Radevičai noteikta sportistes darbības pagaidu pārtraukšana, liedzot piedalīties sacensībās, līdz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) tālākai lietas izskatīšanai.

"Ja Inetu neattaisnos un viņai tiks piespriests sods, viņa arī pēc diskvalifikācijas termiņa beigām var atkārtoti kandidēt un būt prezidente. Kamēr piespriestais sods ir spēkā, viņa nevar pildīt prezidentes pienākumus. Būtu labi, ja viņa izlemtu atgriezties, jo pusotra gada laikā tika daudz izdarīts. Bija fantastiska sadarbība un atbalsts, kā arī laba attieksme no starptautiskās vieglatlētikas sabiedrības," stāstīja Miļkevičs.

Šobrīd nav zināms, kādas sankcijas Radevičai tiks piespriestas, bet bieži vien tās ir divu vai četru gadu diskvalifikācijas.

"Protams, jautājums ir, vai Ineta pēc diskvalifikācijas izciešanas pati vēlēsies būt par prezidenti. Domāju, ka viņas rīcība, atkāpjoties no amata, bija pareiza un morāli ētiska," atzina Miļkevičs.

Radeviča publiski noliedz, ka dopingu būtu lietojusi apzināti, taču pauž nostāju, ka neatļauto vielu atrašana organismā neatbrīvo no atbildības.

Pašlaik 37 gadus vecā Radeviča LVS prezidentes pienākumus pildīja kopš 2017.gada marta.

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

Pērnā gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Top komentāri

Vai nu
V
"morāli pareiza" vai "ētiska / ētiski pareiza". Vārdu salikums "morāli ētisks" ir nonsenss jeb, latviski izsakoties, bezjēdzība...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi