Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visticamāk, Australian Open nevarēs piedalīties nevakcinēti tenisisti

Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, visticamāk, nevarēs startēt sportisti, kuri nav saņēmuši vakcīnu pret Covid-19, tādējādi ir apdraudētas serba Novaka Džokoviča iespējas aizstāvēt savu čempiona titulu.

Viktorijas štata premjerministrs Dens Endrjūss otrdien paziņoja, ka neparedz iespējas attiecibā uz janvārī gaidāmā "Grand Slam" turnīra dalībniekiem pieļaut izņēmumus noteikumiem par obligāto vakcināciju.

"Nedomāju, ka nevakcinēti tenisisti saņems vīzu, lai ierastos šajā valstī," pauda Endrjūss.

"Vīrusam ir vienalga, kurā vietā tenisa rangā esi vai cik daudz "Grand Slam" turnīrus esi uzvarējis," piebilda politiķis.

"Un, ja viņi saņems vīzu, iespējams, viņiem būs jāievēro vairāku nedēļu karantīna, kas uz citiem spēlētājiem netiks attiecināta," klāstīja Viktorijas štata premjers.

Pasaules pirmā rakete Džokovičs publiski paudis iebildumus pret vakcīnām un atteicies atklāt, vai ir vakcinējies pret Covid-19.

Pēdējo trīs gadu "Australian Open" čempions Viktorijas štata galvaspilsētā Melburnā notiekošajā turnīrā varētu gūt savu 21.uzvaru kādā no lielajiem tenisa turnīriem, kas būtu jauns rekords.

"Situācija ir tāda, kāda ir. Es joprojām nezinu, vai došos uz Melburnu," sportists teicis Serbijas laikrakstam "Blic". "Es neatklāšu savu vakcinācijas statusu, tā ir privāta lieta un nepiemērots jautājums," viņš uzsvēra.

"Pašlaik cilvēki iet par tālu, uzdodot jautājumus un nosodot cilvēku. Gan sakot jā, gan nē, gan varbūt un es domāju par to, tas tiks ļaunprātīgi izmantots," sūkstījās serbs, kurš kopumā deviņas reizes uzvarējis "Australian Open".

"Protams, ka es vēlos doties, Austrālija man ir veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs. Es vēlos piedalīties. Man patīk šis sporta veids un man joprojām ir motivācija," sacīja Džokovičs.

Viņš piebilda, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka galīgais lēmums par nosacījumiem Austrālijā tiks pieņemts divu nedēļu laikā.

Tāpat Endrjūss pieļāva, ka vakcinācija pret Covid-19 tiks prasīta visiem, kas vēlētos apmeklēt Pirmās formulas Austrālijas "Grand Prix" izcīņu.

""Grand Prix" ir aprīlī, nedomāju, ka "Grand Prix" apmeklēs pūļi cilvēku, kas nav saņēmuši divas vakcīnas devas," paziņoja Viktorijas štata premjerministrs.

Viktorijas štatā ir noteikts, ka profesionāliem sportistiem, kā arī daudzās citās nozarēs strādājošajiem ir jābūt vakcinētiem pret Covid-19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi