Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ukrainas tenisiste Curenko panikas lēkmes dēļ pirms cīņas ar baltkrievieti Sabaļenku izstājas Indianvelsā

Ukrainiete Lesja Curenko pirmdien ir izstājusies no Indianvelsas WTA 1000 sērijas turnīra panikas lēkmes neilgi pirms cīņas ar Austrālijas atklātā čempionāta čempioni baltkrievieti Arinu Sabaļenku dēļ, pirmdien paziņoja Curenko.

Curenko ziņu portālam "Big Tennis of Ukraine" (BTU) pastāstīja, ka nepārvaramas emocijas radušās dažas dienas pēc tam, kad viņu "šokēja" saruna ar Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) izpilddirektoru Stīvu Saimonu, kurā viņi pārrunāja nemitīgo spriedzi spēlē saistībā ar Krievijas iebrukumu viņas valstī.

"Atteikuma iemesls bija panikas lēkme," par savu izstāšanos pirms trešās kārtas mača sacīja Curenko.

"Oficiāli tiks ierakstīts "personiski iemesli", bet patiesībā tās bija elpošanas problēmas un, varētu teikt, histērija," skaidro sportiste, kura pasaules rangā ieņem 95.vietu, kamēr Sabaļenka ir otrā.

Vairāk nekā gadu pēc tam, kad Krievija, ko atbalsta sabiedrotā Baltkrievija, iebruka Ukrainā, tenisu ietekmē karš.

Gan WTA, gan Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) ir liegusi Krievijas un Baltkrievijas sportistēm startēt zem valsts karogiem, taču Ukrainas tenisistēm joprojām turnīros ar viņām ir jāspēlē.

Mēneša sākumā britu mediji ziņoja, ka Vimbldonas turnīrā pērn noteiktais aizliegums spēlēt Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem visticamāk šī gada turnīrā nebūs spēkā.

"Pirms dažām dienām man bija saruna ar mūsu WTA izpilddirektoru Saimonu, un es biju absolūti satriekta par to, ko dzirdēju," BTU sacīja Curenko. "Viņš man teica, ka viņš pats neatbalsta karu, bet, ja spēlētāji no Krievijas un Baltkrievijas to atbalsta, tas ir tikai viņu pašu viedoklis, un citu cilvēku viedoklim nevajadzētu mani apbēdināt."

Curenko sacīja, ka šī saruna viņai un citām Ukrainas spēlētājām lika apšaubīt Simonas pozīciju, un viņas bija lūgušas konferences zvanu ar WTA Direktoru padomi.

Surenko, kura gada laikā ir izstājusies deviņos no 18 turnīriem, sacīja, ka viņa un citas ukraiņu spēlētājas ir pieprasījušas konferences zvanu ar WTA Direktoru padomi, "lai izvirzītu jautājumu par to, kā tāda persona kā Saimons var būt WTA vadītājs, un ko varētu darīt".

Uz Curenko komentāriem WTA pirmdien atbildēja ar paziņojumu.

"Pirmkārt un galvenokārt, mēs saprotam Lesjas un visu Ukrainas sportistu emocijas un mēģinājumus tikt galā ar šo ļoti grūto laika posmu," teikts paziņojumā.

"Mēs esam liecinieki šausminošam karam, kas turpina radīt neparedzamus apstākļus ar tālejošām sekām, kas ietekmē pasauli, kā arī WTA tūri un tās dalībniekus," vēsta WTA.

"WTA ir konsekventi atspoguļojusi mūsu pilnīgu atbalstu Ukrainai un stingri nosoda Krievijas valdības darbības," .

WTA uzsver, ka tomēr spēkā ir pamatprincips, kas paredz, ka individuāli sportisti drīkst piedalīties profesionālajos tenisa turnīros "atbilstoši sasniegumiem un bez jebkādas diskriminācijas, nevis tiek sodīti savas valsts vadības pieņemto lēmumu dēļ".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi