Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tenisisti no Turcijas atgriežas bez uzvaras

Tukšā no Stambulas mājās pārbrauca Latvijas tenisisti, lai gan kopējais rezultāts 0-4 ne līdz galam atspoguļo spēļu gaitu Deivisa kausa izcīņas Pasaules otrās grupas valstssacīkstē pret Turciju.

Latvijas tenisistiem bija pārsvars gan pirmajā vienspēlē, gan dubultspēlē, taču lielākā vilšanās bija par komandas līdera Ernesta Gulbja bezspēcību svarīgajā otrajā spēlē pret turku otro raketi. Tā vietā, lai jau šoruden cīnītos par iekļūšanu prestižajā Pasaules pirmajā grupā, nākamajā pavasarī nāksies aizstāvēt savu vietu otrajā. 

Atklāšanas spēlē Roberts Štrombahs (671. rangā) krietni pamocīja pretinieku līderi Altu Dželikbileku (170.). Lai arī pirmajā setā Roberts nenosargāja breika pārsvaru, zaudējums ar 6-7 (4:7), 4-6 deva cerības par izredzēm pacīnīties par uzvaru summā. Diemžēl situāciju ievērojami sarežģīja Ernesta Gulbja (196.) zaudējums Džemam Ilkelam (176.), turklāt latvietim šajā spēlē tā arī īsti neizdevās apdraudēt pretinieka pozīcijas (4-6, 1-6). Otrajā setā Ernests vienu geimu pie savas serves zaudēja "sausā", bet vienīgo punktu guva pie pretinieka serves.

Sarežģītā situācijā izredzes ar trim otrajā dienā izcīnītām uzvarām izglābties zuda jau pirmajā spēlē. Lai gan Gulbis un Štrombahs dubultspēlē šķietami pārliecinoši uzvarēja pirmo setu, nākamajos divos pārāki bija Dželikbileks un Ilkels. 

Kādreizējā pasaules desmitā rakete Ernests Gulbis 33 gadu vecumā jau pirms spēlēm neslēpa pārdomas par tālāko karjeru, ja nākamajā sezonā neizdosies pietuvoties ranga pirmajam simtniekam, tomēr viņam joprojām ir būtiska loma Deivisa kausa komandā. Jau šajā sabraukumā konkurētspējīgu komandu sapulcināt bija sarežģīti, jo, nespēlējot iepriekšējā sabraukumā to skandalozi atstājušajam Mārtiņam Podžum (466.) un priekšroku dalībai citā turnīrā devušajam 19 gadu vecajam talantam Kārlim Ozoliņam (961.), bez Štrombaha tajā vairs nebija šajā līmenī pieredzi guvušu tenisistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi