Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ričmondā apgānīta tenisa leģendas Eša statuja

Trešdien vandālisma aktu piedzīvoja afroamerikāņu tenisista Artūra Eša statuja dzimtajā Ričmondā, vēsta dienas laikraksts The Richmond Times-Dispatch.

Valsts mēroga protestu pret rasismu un policijas brutalitāti kampaņas laikā fotoattēli liecina, ka statujas pamatnē ir uzkrāsoti vārdi "baltajai krāsai ir nozīme" un šī teiciena saīsinājums WLM, kas pēc tam pārkrāsots ar burtiem BLM, kas nozīmē "melnajai krāsai ir nozīme".

The Richmond Times-Dispatch vēsta, ka vietējie brīvprātīgie ātri sāka darbu, lai notīrītu smērējumus no pieminekļa, kas veltīts trīskārtējam Grand Slam turnīru uzvarētājam, kurš bija pirmais melnādainais spēlētājs, kurš tika iekļauts ASV Deivisa kausa komandā.

Ešs, kurš sportista karjeru beidza 1980.gadā, bija cīnītājs par pilsoniskajām tiesībām un HIV/AIDS pacientu tiesību aizstāvis līdz savai nāvei 1993.gadā, ko izraisīja ar AIDS saistīts plaušu karsonis.

Statuja, kas atklāta 1996.gadā, atrodas Ričmondas Monumentu avēnijā, kur jau vairākas konfederātu piemiņas statujas ir tikušas nogāztas un piedzīvojušas vandālisma aktus protestu laikā, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā no Mineapolisas baltā policista rokām.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
par raksta žurnālistikas līmeni liecina BLM un WLM tulkojums kā melnajai/baltajai krāsai ir nozīme. kopš kura laika angļu vārdu life tulko kā krāsa????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi