Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Radukanu kļūst par pirmo kvalifikāciju pārvarējušo tenisisti - Grand Slam čempioni

Lielbritānijas tenisiste Emma Radukanu sestdien Ņujorkā uzvarēja ASV atklātajā čempionātā, sarūpējot vienu no lielākajām sensācijām tenisa pasaulē.

Finālā 18 gadus vecā Radukanu (WTA 150.) ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja divus mēnešus vecāko kanādieti Leilu Fernandesu (WTA 73.).

Radukanu sestdien kļuva par vēsturē pirmo tenisisti, kura uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā, sākot to no kvalifikācijas. Ņujorkā viņa uzvarēja visos 20 setos.

Pirms tam viņa "Grand Slam" turnīros spēlējusi tikai Vimbldonā, kur šogad sasniedza ceturto kārtu, bet iepriekšējās divās reizēs zaudēja kvalifikācijas pirmajās cīņās. ITF līmenī viņai ir trīs tituli, bet augustā Lielbritānijas tenisiste aizcīnījās līdz Čikāgas WTA 125K turnīra finālam.

Sniegums Ņujorkas kortos viņai ļaus nākamnedēļ debitēt WTA ranga pirmajā trīsdemitniekā un kļūt par Lielbritānijas pirmo raketi.

Līdz ar uzvaru "US Open" Radukanu gandrīz desmitkāršojusi savus karjeras ieņēmumus, līdzšinējiem 303 376 ASV dolāru pievienojot 2 500 000 dolāru.

Arī viņas pretiniece Fernandesa sestdien sasniedza savu karjeras augstāko punktu, pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" finālā. Kanādiete šogad Monterejā izcīnīja savu pirmo WTA titulu, bet iepriekšējos sešos "Grand Slam" turnīros nebija aizcīnījusies tālāk par trešo kārtu.

Iepriekšējo reizi kāda no Lielbritānijas tenisistēm "US Open" uzvarēja tālajā 1968.gadā, kad čempiones tronī kāpa Virdžīnija Veida. Viņas uzvaras 1977.gada Vimbldonas turnīrā bija līdz šim pēdējais Lielbritānijas sieviešu tenisa panākums "Grand Slam" turnīros.

Ar vēsturisko uzvaru Radukanu sveica arī karaliene Elizabete II. "Tas ir nozīmīgs panākums jaunai tenisistei un apliecinājums tavam darbam un degsmei. Nešaubos, ka tu ar savu sniegumu un kopā ar šodienas pretinieci Leilu Fernandesu iedvesmosiet nākamās tenisistu paaudzes," paziņojumā raksta karaliene.

Svētdien Ņujorkā tiks noskaidrots vīriešu turnīra čempions, kortā tiekoties Novakam Džokovičam un Daniilam Medvedevam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi