Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ostapenko pārī ar Sinjakovu uzvar Maskavas WTA dubultspēļu turnīrā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien duetā ar dubultspēlē titulēto čehieti Kateržinu Sinjakovu svinēja uzvaru Maskavas WTA 500 turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Turnīrā ar otro numuru izliktais Latvijas un Čehijas duets ar rezultātu 6-2, 4-6, 10:8 pārspēja ukrainieti Nadju Kičenoku un Raluku Olaru no Rumānijas, kuras turnīrā izliktas ar ceturto numuru.

Pa reizei ar labu sitienu pa sānu līniju izceļoties Ostapenko, pirmo geimu, servējot Kičenokai, un otro ar Ostapenko servi uzvarēja Latvijas/Čehijas pāris.

Trešajā geimā pretinieces panāca 30:0, bet Ostapenko ar Sinjakovu uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, pēdējā čehietei paspējot uz saīsināto sitienu un Latvijas pārstāvei izceļoties ar svecīti pāri pretiniecēm, pēc kuras bumbiņa lidoja tīklā - 3-0.

Ceturto geimu ar netveramu servi uzvarēja Sinjakova - 4-0, bet pirmo geimu Ukrainas/Rumānijas duets uzvarēja piektajā geimā - 4-1 Ostapenko un Sinjakovas labā.

Sinjakovas netverama serve apzīmogoja Latvijas/Čehijas pāra uzvaru pirmajā setā - 6-2.

Otro setu ar uzvarētu geimu, servējot Olaru, sāka Rumānijas/Ukrainas pāris - 1-0.

Arī otro geimu uzvarēja Olaru un Kičenoka. Servējot Ostapenko, no 0:30 izdevās panākt 40:30, bet divas pēdējās izspēles nebija sekmīgas - 0-2. Ceturtais geims, servējot čehietei, tika zaudēts "sausā" - 0-4.

Pēc Sinkajovas spēles pie tīkla piekto un sesto geimu "sausā" uzvarēja Čehijas/Latvijas duets - 2-4.

Devītajā geimā pēc Ostapenko sitiena no līnijas bumbiņu pāri nedabūja Olaru, un Ostapenko rokās bija seta liktenis, dodoties servēt. Tomēr, Ostapenko nepadodoties servei, geimā Latvijas un Čehijas tenisistes uzvarēja tikai vienā izspēlē, pēc Olaru sitiena no līnijas Sinjakova pie tīkla nedabūja bumbiņu pāri tīklam - 4-6.

Supertaibreiku ar servi un zaudētu punktu sāka Olaru. Savas divas serves izspēles punktā nepārvērta arī Ostapenko - 1:2. Kičenoka atbildēja ar to pašu - 3:2 Ostapenko un Sinjakovas labā.

Pirmo punktu servējot izcīnīja Sinjakova septītajā izspēlē - 4:3 Čehijas/Latvijas dueta labā. Dubultkļūda Olaru, un jau 5:3. Kičenoka pie tīkla izsita bumbiņu autā - 6:3, teicama serve padevās Ostapenko - 7:3.

Tomēr nākamās četras izspēles uzvarēja Rumānijas/Ukrainas duetes - 7:7 Varēja panākt arī 8:7, taču bumba pēc sitiena brīvā vietā lidoja autā.

Ostapenko servējot un Kičenokai sitot tīklā, uzvaru supertaibreikā ar 10:8 svinēja Ostapenko un Sinjakova.

Uzvarētājas sakrāja divas netveramas serves un trīs dubultkļūdas, kamēr zaudētājām neizdevās ieservēt netverami pretiniecēm, un viņām arī piecas dubultkļūdas.

Sinjakova un Ostapenko gan nedaudz precīzāk servēja, gan guva nedaudz vairāk punktu gan ar pirmo, gan otro servi.

No piecām breikbumbām četras realizēja Ostapenko/Sinjakova, trīs - Olaru/Kičenoka.

61 izspēli mačā uzvarēja Latvijas/Čehijas duets, 54 - pretinieces.

Par uzvaru Maskavā Ostapenko ieguva 470 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Čehijas duets ar 6-3, 6-2 uzveica baltkrievietes Veru Lapko un Lidziju Marozavu, otrajā kārtā ar 5-7, 6-3, 11:9 uzvarēja slovākieti Viktoriju Kužmovu un krievieti Aleksandru Panovu, bet pusfinālā ar 6-2, 5-7, 10:2 pārspēja Marī Bouzkovu un Luciji Hradecku no Čehijas, kuras turnīrā izliktas ar trešo numuru.

Līdz šim Ostapenko bija svinējusi uzvaru trīs A raudzes dubultspēļu turnīros.

Ostapenko pāriniece Sinjakova karjeras laikā līdz Maskavas turnīram bija izcīnījusi 11 dubultspēļu titulus, no tiem trīs "Grand Slam" sacensībās, un pabijusi arī dubultspēļu ranga līderpozīcijā. Savus lielākos panākumus, kuru vidū ir arī olimpisko spēļu čempiones tituls, viņa guvusi kopā ar Barboru Krejčīkovu.

Jau ziņots, ka vienspēļu turnīrā Ostapenko izstājās pirmās kārtas spēles laikā, piedzīvojot veselības problēmas.

Turnīrs Maskavā notiek iekštelpās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi