Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Ostravas Premier turnīra otrajā kārtā tiekas ar tunisieti Žabēru

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Ostravas Premier raudzes turnīra otrajā kārtā tiekas ar Tunisijas pārstāvi Onsu Žabēru.

Spēles starp abām tenisistēm centrālajā kortā paredzēta plkst.13 pēc Latvijas laika. Abu spēlētāju mačs būs dienas pirmais centrālajā laukumā.

Ostapenko WTA rangā ieņem 44.vietu un turnīrā piedalās kā speciālā ielūguma saņēmēja, bet Žabēra rangā ir 32.vietā.

Pirmajā kārtā Ostravā Latvijas tenisiste trešdien sagrāva ar piekto numuru izlikto Horvātijas pārstāvi Petru Martiču, kura rangā ir 18.vietā, - 6-3, 6-1.

Tikmēr Žabēra ne mazāk pārliecinoši ar 6-2, 6-2 pieveica mājinieci Barboru Stricovu (WTA 37).

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās vienreiz, Polijas pilsētā Sobotā notiekošā ITF 75 000 sērijas vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarot Latvijas tenisistei.

Ostapenko turnīrs ir ceturtais pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā polietei Magdai Linetei (WTA 35.) ar 4-6, 3-6 Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur, cīnoties ar vēdera sāpēm, ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) zaudēja japānietei Nao Hibino, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Pēc tam "French Open" turnīrā Ostapenko tika līdz astotdaļfinālam, kur ar 4-6, 3-6 zaudēja spānietei Paulai Badosai Hibertai (WTA 87.). Latvijas tenisiste pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.), bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 - Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu (WTA 2.).

Visos trijos turnīros Ostapenko piedalījās arī dubultspēlēs kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski. Romā viņas zaudēja astotdaļfinālā, Strasbūrā tika līdz pusfinālam, bet "French Open" Latvijas/Kanādas duets apstājās astotdaļfinālā.

Ostravā viņa jau pārvarējusi dubultspēļu pirmo kārtu, jo pirmdien pārī ar krievieti Veru Zvonarjovu ar 1-6, 6-4, 10:4 uzvarēja Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas un čehieti Karolīnu Muhovu.

Pēc cīņas pret Žabēru Ostapenko ceturtdien būs jādodas kortā vēlreiz - dubultspēlē.

Šosezon WTA vienspēļu turnīros Ostapenko bilance ir 8-6, bet dubultspēlēs - 12-6.

Tikmēr Žabēra šosezon vienspēlēs sakrājusi bilanci 22-10.

Ostapenko pretiniece spēlē stabili, un tikai gada pirmajā turnīrā Šeņdžeņas "International" sērijas sacensībās un Romas "Premier 5" sērijas turnīrā palika bez uzvarām. Gada lielākajās sacensībās viņa ir tikusi līdz ceturtdaļfinālam Austrālijas atklātajā čempionātā, tur ar 4-6, 4-6 piekāpjoties nākamajai uzvarētājai amerikānietei Sofijai Keninai, bet izsitot no sacensībām ar 12.numuru izsēto britu sportisti Džoannu Kontu un ar 27.numuru izlikto Ķīnas sportisti Cianu Vanu.

ASV atklātajā čempionātā tunisiete piekāpās ar otro numuru izliktajai Keninai trešajā kārtā - 6-7 (4:7), 3-6, bet "French Open" tika līdz astotdaļfinālam, kur nepārvarēja citas amerikānietes Danielas Kolinsas (WTA 57.) barjeru - 4-6, 6-4, 4-6, pirms tam no cīņas par trofeju izsitot turnīra astoto raketi baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Pēc sacensību atjaunošanās vasaras beigās tunisietei šis jau būs sestais turnīrs, šajā laikā sakrājot bilanci 11-5.

Trešajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar grieķieti Mariju Sakari, kura rangā ir 23.pozīcijā un kura pēc mājinieces Kristīnas Pliškovas (WTA 68.) uzvarēšanas ar 6-3, 6-3 sensacionāli ar tādu pašu rezultātu tika galā arī ar turnīra galveno favorīti ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Tikmēr Sevastova, kas WTA reitingā ieņem 54.vietu, turnīrā nepiedalās.

Ostravas "Open" turnīrs norisinās uz cietā seguma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi