Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko norāda uz visai atšķirīgām treniņu iespējām Australian Open dalībniekiem

Pirms šīs sezonas pirmā Grand Slam turnīra Australian Open tenisistiem Melburnā ir noteikti stingrāki Covid-19 ierobežošanas pasākumi nekā viņu konkurentiem Adelaidā, sarunā ar Latvijas Televīzijas 7.kanāla (LTV-7) raidījuma Sporta studija vadītājiem saka Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.

Jau ziņots, ka pirmie sportisti Austrālijā ieradās pagājušās nedēļas otrajā pusē un ka pirmdien karantīnā atradās 72 sportisti, starp kuriem ir arī Ostapenko, kura savā istabiņā trenējas kopš ierašanās Austrālijā piektdien.

Organizatori sportistiem noteikuši 14 dienu karantīnu, bet tiem, kuri ar vīrusu nav inficējušies, bet atzīti kā kontaktpersonas, piemērota stingrāka režīma karantīna bez pieejas piecu stundu treniņiem kortā.

Papildus tam pirmdien tika atcelti rīta treniņi, kuros kortos pirmoreiz bija jādodas Ostapenko. Vakara treniņi notika.

"Plkst.11.55 jau biju gatava doties uz savu pirmo treniņu, bet plkst.11.57 saņēmu e-pastu, ka visi treniņi līdz pusčetriem pēcpusdienā ir atcelti," raidījumā "Sporta Studija" stāsta sportiste, kurai numuriņā gan ir sarūpēts divriteņa trenažieris, līdzsvara dēlis un citi treniņiem nepieciešami priekšmeti, lai kaut kā uzturētu sevi formā.

No istabas ārā iet nedrīkst. Tāpēc Latvijas tenisiste pirmdien istabiņā ņēma rokā arī tenisa raketi.

"14 dienas pēc kārtas mums būs jāveic Covid-19 testi," tiešsaistē ar "Sporta studiju" stāstīja Latvijas tenisiste. "Tas man liekas nedaudz par traku. Arī sacensību grāmatiņā ir minēts, ka mutes un deguna paraugu analīzes būs piecreiz šajā laikā, bet tagad tās kļuvušas par 14 reizēm."

Tāpat solīts bija jau otrajā dienā atļaut sportistiem doties trenēties, bet pirmdien bija jau ceturtā diena, kuru Ostapenko pavadīja savā numuriņā.

Visus sportistus nosacīti var sadalīt divās daļās.

"Ļoti neapmierināti ir tie, kuriem 14 dienas jāpavada karantīnā," stāsta tenisiste, piebilstot, ka neapmierinātībai ir pamats, jo citi tikmēr var trenēties. "Divu nedēļu treniņi viesnīcas numuriņā tomēr nav tas pats, kas divu nedēļu treniņi kortā."

Savādāk ir tiem, kuri atrodas Adelaidā. Viņi trenējas, kaut arī treniņu laiks ārā nedrīkst pārsniegt piecas stundas.

Ostapenko uzsver arī lielo atšķirību starp abām pilsētām treniņiem piesaistīto cilvēku skaitā, bilstot, ka Melburnā uz kortiem drīkst ņemt līdzi tikai vienu cilvēku, kamēr Adelaidā arī fizioterapeitu un fiziskās sagatavošanas treneri.

Šīs sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Austrālijā startēs 8.februārī.

Pirms nedēļas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Ernests Gulbis, kā rezultātā vīriešu konkurencē Latvija nebūs pārstāvēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi