Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Madrides turnīra otrajā kārtā zaudē Australian Open finālistei Breidijai

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 zaudēja amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 50.vietu, bet viņas pretiniece atrodas 14.pozīcijā un turnīrā Madridē saņēmusi 11.numuru.

Pirmajos četros spēles geimos abām tenisistēm bija iespējas pretiniecei atņemti servi, bet to veiksmīgāk īstenoja Breidija, kura ceturtajā geimā nobreikoja Ostapenko un panāca 3-1. Nākamie trīs geimi aizritēja ātrā tempā, uzvaru gūstot tenisistei, kurai bija serves tiesības, bet Breidija punktu setam lika astotajā geimā, kad ar pirmo iespēju realizēja seta punktu - 6-2.

Otrajā setā Ostapenko vienīgo geimu uzvarēja ar savu trešo servi, bet Breidija iepriekš jau divreiz bija nobreikojusi pretinieci. Amerikāniete uzvaru spēlē izcīnīja septītajā geimā pie savas serves, lai arī Ostapenko uz brīdi bija panākusi neizšķirtu. 

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 65 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā tikušās divas reizes. 2017.gadā Štutgartes turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko uzvarēja trīs setos, bet aizpērn Dubaijas sacensību pirmajā kārtā amerikāniete revanšējās divos setos.

Madridē pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-3, 6-1 uzveica Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu (WTA 73.), bet Breidija ar 6-2, 6-4 apspēlēja savu titulēto tautieti Venusu Viljamsu (WTA 91.).

Iepriekšējā nedēļā Ostapenko apstājās Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā. Šosezon Latvijas tenisiste otro kārtu pārvarējusi vien turnīros Austrālijā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Breidija februārī sasniedza savas karjeras līdz šim augstāko punktu, iekļūdama Austrālijas atklātā čempionāta finālā, kurā divos setos atzina Naomi Osakas pārākumu. Nākamais sezonas nogrieznis viņai gan nebija neveiksmīgs un amerikāniete Madridē ieradās ar četru zaudējumu sēriju azotē, ko izdevās pārtraukt mačā ar Viljamsu.

Latvijas tenisistei šosezon vienspēlēs ir desmit uzvaras un astoņi zaudējumi, kamēr Breidijas bilance ir līdzīga - 11/6.

Ostapenko karjerā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā uzvarot "French Open", kamēr Breidijai ir viena trofeja, kas iegūta pērn Leksingtonā. 

Trešajā kārtā Breidija tiksies ar Ostapenko dubultspēļu pārinieci šajā turnīrā Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas (WTA 41.).

Ostapenko turnīrā Madridē spēlē ceturto reizi karjerā. 2016. un 2018.gadā rīdziniece apstājās pirmajā kārtā, bet 2019.gadā iekļuva otrajā kārtā, kurā piekāpās nīderlandietei Kiki Bertensai.

Jau ziņots, ka trešo kārtu Spānijas galvaspilsētā sasniegusi Anastasija Sevastova.

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi