Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko Luksemburgā iekļūst savā sezonas otrajā finālā

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Luksemburgas WTA 250 sērijas turnīrā iekļuva savā otrajā finālā šosezon.

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 30.vietu un šajā turnīrā izlikta ar trešo numuru, ar 6-1, 7-6 (7:4) pieveica 48.pozīcijā esošo un Luksemburgā ar septīto numuru spēlējošo Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvi Ludmilu Samsonovu.

Maču Ostapenko sāka ar "sausā" uzvarētu savas serves geimu, bet ceturtajā geimā "sausā" uzvarēja, servējot pretiniecei, kura punktu geimam pielika ar dubultkļūdu servē - 3-1 Latvijas pirmās raketes labā.

Piektajā geimā Ostapenko dāvāja pretiniecei vienu breikbumbu, kas palika neizmantota. Savukārt sestajā geimā viņa ar "krosu" no ērtās puses otro reizi uzvarēja geimu, servējot pretiniecei, bet nākamajā geimā uzvarēja "sausā" - 6-1.

Uzvaru setā Latvijas pirmā rakete sasniedza vien 26 minūtēs.

Uzvarēto geimu sēriju Ostapenko turpināja arī otrajā setā, uzvarot visās četrās izspēlēs, servējot Samsonovai, nedaudz ilgāk aizkavējoties kortā, servējot pašai, un izmantojot pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām trešajā geimā - 3-0.

Nedaudz ilgāk kortā bija jāuzkavējas ceturtajā geimā, taču iztika bez breikbumbām, un pēc Samsonovas tīklā raidītās bumbiņas rezultāts kļuva 4-0, Ostapenko uzvarot devītajā geimā pēc kārtas.

Sērija pārtrūka seta piektajā geimā, kad pēc Ostapenko sitiena autā pirmo geimu setā uzvarēja Samsonova, panākot 1-4.

Ar teicamu servi pabeigusi savā labā sesto geimu, Ostapenko varēja sākt domāt par pēdējā punkta spēlē izcīnīšanu, servējot Samsonovai. Pēc FTR pārstāves netveramas serves to vajadzēja atlikt uz astoto geimu.

Neizdevās arī tajā, jo savas serves geims tika zaudēts "sausā", gan saglabājot vadību ar 5-3. Nākamo geimu ar "eisu" pabeidza Samsonova, pietuvojoties līdz 4-5.

Desmitajā geimā Samsonova izmantoja iespēju gūt punktu pēc Latvijas tenisistes otrās serves, un pēc 5-5 cīņa setā varēja sākties no jauna.

Pēc Ostapenko tīklā raidītās bumbiņas jau FTR pārstāve bija uzvarējusi piecos geimos pēc kārtas - 6-5. Latvijas tenisiste uzvarēja savas serves geimu, un uzvarētājs setā noskaidrojās taibreikā.

Pirmās trīs izspēles taibreikā, divas no tām, servējot Ostapenko, uzvarēja Samsonova, kura labi izmantoja Latvijas tenisistes otro servi - 3:0.

Vēlreiz uz serves līnijas Latvijas tenisiste stājās, kad rezultāts bija 1-4 viņai par sliktu, un uzvarēja sešās izspēlēs pēc kārtas, pēdējās divās Samsonovai sitot bumbiņu tīklā - 7-6 (7:4).

"Es sāku nez kur steigties," pēc spēles notikumu pavērsienu viņai nevēlamā virzienā komentēja Ostapenko. "Kad nonācu zaudētājos, turpināju cīnīties."

Samsonovai bija piecas netveramas serves spēlē, kamēr Ostapenko - tikai divas, taču FTR pārstāve arī vairāk kļūdījās, pieļaujot trīs dubultkļūdas pret vienu oponentei.

Pārējos statistikas rādītājos labāka bija Ostapenko, izmantojot visa četras breikpunktu iespējas, kamēr pretiniece - vien katru trešo (2/6).

Ostapenko vinnēja 72 no 126 izspēlēm.

Par iekļūšanu finālā viņa saņēma 180 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās vienreiz, pērn Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Ostapenko svinot uzvaru ar 6-1, 6-4.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-2 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Jūli Nīmeieri (WTA 133.), otrajā ar 6-2, 4-6, 6-1 uzvarēja nīderlandieti Arianni Hartono (WTA 300.), bet trešajā ar 7-6 (8:6), 6-2 pieveica francūzieti Alizē Kornē (WTA 72.), kas Luksemburgā saņēmusi astoto numuru.

Savukārt Samsonova pirmajā cīņā ar 6-2, 6-3 uzveica japānieti Misaki Doi (WTA 102.), otrajā ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:3) guva virsroku pār francūzieti Oseānu Dodānu (WTA 95.), bet trešajā ar 6-1, 6-4 apturēja olimpisko čempioni un turnīra pirmo raketi Belinu Benčiču no Šveices (WTA 12.).

Aizpērn Ostapenko šī paša turnīra finālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu. Pērn Luksemburga neuzņēma WTA sacensības, tādējādi viņai jāizstāv 2019.gadā izcīnītais tituls.

Ostapenko kortā pirms Luksemburgas turnīra nebija devusies gandrīz mēnesi. Medicīnisku iemeslu dēļ viņai gāja secen ASV atklātais čempionāts, bet pirms tam Latvijas tenisiste aizkļuva līdz Sinsinati "WTA 1000" astotdaļfinālam. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā.

Arī Samsonovai šosezon ir viens "WTA 500" līmeņa tituls. Jūnijā Berlīnē notikušajā turnīrā viņa izcīnīja savu karjerā pirmo titulu, finālā pārspējot Benčiču. Pirms spēlēšanas Luksemburgā viņa startēja "US Open", kur apstājās otrajā kārtā, taču tas nav traucējis rangā sasniegt rekordaugsto 48.vietu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 28 no 43 spēlēm, kamēr Samsonova bijusi pārāka 33 no 52 mačiem.

Finālā pretī stāsies turnīra pirmā rakete Markēta Vondroušova no Čehijas (WTA 35.) vai dāniete Klāra Tausone (WTA 70.).

Turnīrs Luksemburgā norisinās iekštelpās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi