Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko cieš zaudējumu Gvadalaharas WTA 1000 sērijas turnīra astotdaļfināla mačā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien cieta zaudējumu Gvadalaharas WTA 1000 sērijas turnīra astotdaļfināla mačā.

Ostapenko turnīrā izlikta ar 12.numuru un WTA rangā ieņem 23.pozīciju, ar 4-6, 4-6 piekāpās neitrālajai sportistei Veronikai Kudermetovai (WTA 12.), kura ir sacensību astotā rakete.

Jau pirmajā geimā Ostapenko zaudēja, pašai servējot. Atspēlēties ar otro breikbumbu izdevās sestajā geimā, taču jau nākamajā atkal nācās atzīt pretinieces pārākumu - 3-4.

Desmitajā geimā ar divām labām servēm pēc kārtas, Latvijas tenisistei abas reizes raidot bumbiņu pāri laukumam, Kudermetova atspēlēja divas breikbumbas pēc kārtas un ar otro setbumbu svinēja uzvaru setā.

Otrajā setā abas tenisistes uzvarēja savas serves geimus līdz pat devītajam geimam, kuru Ostapenko sāka ar 0:40. Atspēlēt izdevās tikai divas breikbumbas.

Desmitajā geimā Kudermetova ieguva divas pēc kārtas mačbumbas, ar netveramu servi izmantojot jau pirmo no tām.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 105 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes šajā sezonā tikās Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra finālā, kur divos setos pārāka bija Ostapenko.

Gvadalaharā pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-1, 6-3 pieveica amerikāniet Lorēnu Deivisu (WTA 89.), bet otrajā ar 7-5, 2-6, 6-1 uzvarēja kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 430.). Kudermetova turnīru sāka no otrās kārtas, ar 6-4, 7-5 pārspējot horvātieti Donnu Vekiču (WTA 47.).

Iepriekšējos divos turnīros, Tokijā un Monastirā, Kudermetova aizcīnījās līdz pusfināliem. Bez fināla Dubaijā Kudermetova šajā gadā spēlēja arī titulmačos Melburnā un Stambulā, arī tajos piedzīvojot zaudējumus. Līdz šim viņa izcīnījusi vienu titulu, pērn uzvarot turnīrā Čārlstounā.

Šīs WTA tūrē ir pēdējās sacensības pirms sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals", kurā Ostapenko iekļūt neizdevās.

Iepriekšējais turnīrs Ostapenko bija mēneša sākumā notikušās Ostravas "WTA 500" sacensības, kurās viņa zaudēja pirmajā kārtā.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā. Ostapenko šosezon uzvarējusi 31 no 50 aizvadītajām spēlēm, bet Kudermetovas bilance ir 39 uzvaras 58 spēlēs.

Jau iepriekš Latvijas tenisiste kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku bija garantējušas vietu "WTA Finals" dubultspēļu sacensībās. Abas kopā startē arī Gvadalaharā, iekļūstot otrajā kārtā.

Turnīrs Gvadalaharā norisinās ārā cietā seguma kortos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi