Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Osaka ar trīs setu uzvaru pārvar US Open pirmo kārtu

2018.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka pirmdien trīs setu cīņā pārvarēja šī gada US Open pirmo kārtu.

Osaka, kura rangā ieņem devīto vietu un turnīrā izlikta ar ceturto numuru, divu Japānas tenisistu duelī ar 6-2, 5-7, 6-2 pārspēja Misaki Doi (WTA 81.).

Osaka pagājušās nedēļas nogalē augšstilba savainojuma dēļ nespēlēja Ņujorkas Premier turnīra finālā, bet pirmdien jau bija gatava cīnīties. Nepiespiestās kļūdas viņai liedza izcīnīt uzvaru divos setos.

Otrajā kārtā Osakai pretī stāsies itāliete Kamila Džordži, bet trešajā kārtā viena no potenciālajām pretiniecēm ir Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Savukārt pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā svinēja US Open ar pirmo numuru izsētā čehiete Karolīna Plīškova, kura ir planētas trešā rakete. Viņa ar 6-4, 6-0 uzveica ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 145.).

2016.gada fināliste Plīškova otrajā kārtā tiksies ar francūzieti Karolīni Garsiju.

Tikmēr drošu uzvaru pirmajā kārtā svinēja Petra Kvitova, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izlikta ar sesto numuru. Čehiete ar 6-3, 6-2 pārspēja rumānieti Irinu Begu (WTA 73.).

Kvitova ir divkārtēja Vimbldonas čempionāta uzvarētāja, bet ASV čehiete nekad nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Tāpat otrās kārtas dalībniecēm pievienojās 2016.gada čempione un trīs Grand Slam titulu īpašniece Angelika Kerbere, kura turnīrā saņēmusi 17.numuru. Reitinga 23.vietā esošā vāciete ar 6-4, 6-4 guva virsroku pār Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 59.).

Otrajā kārtā viņu gaida tautiete Anna Lēna Frīdsama (WTA 109.).

Nākamajā kārtā spēlēs arī Baltijas pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 21.). Ar 14.numuru izsētā igauniete pirmajā kārtā ar 5-7, 6-2, 6-2 apspēlēja amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu (WTA 55.).

Ar trīs setu uzvaru nākamo kārtu sasniedza arī US Open astotais numurs Petra Martiča no Horvātijas (WTA 15.) Viņa ar 5-7, 6-2, 6-4 guva virsroku pār čehieti Terēzu Martincovu.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu. Sevastova WTA rangā ieņem 45.vietu un šajā turnīrā izlikta ar 31.numuru, bet Gofa ir reitinga 51.pozīcijā.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi