Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis kandidēs uz Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis rudenī kandidēs uz Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatu, komandā iesaistot arī Anastasiju Sevastovu, sporta medijam "MVP.lv" atklāja Gulbis.

Šogad aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā liegs Latvijas sporta federāciju valdēs amatu ieņemt bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem, tādējādi Jurim Savickim amats LTS būs jāatstāj līdz 2022.gada 1.oktobrim. Pretējā gadījumā federācijai var tikt atņemts atzītās federācijas statuss un valsts finansējums.

Savickis, kurš LTS prezidenta amatā ir kopš 1998.gada, pēc likuma pieņemšanas atklāja, ka līdz oktobrim atstās savu amatu.

Gulbis intervijā "MVP.lv" stāsta, ka neizslēdz iespēju jau šogad likt punktu tenisista karjerai. Viņš gan labprāt vēl spēlētu arī nākamgad, ja būs iespēja cīnīties "Grand Slam" turnīros vai vismaz to kvalifikācijās. 33 gadus vecais Gulbis ATP rangā patlaban ieņem 365.vietu - pozīciju, ar kādu nav gana, lai uzreiz spēlētu "Challenger" līmeņa turnīru pamatsacensībās.

"Tāpēc, saprotot, ka spēlētāja karjera iet uz beigām, esmu pieņēmis lēmumu, ka šogad kandidēšu uz Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu," stāsta Gulbis.

Gulbis atklāj, ka uz šo amatu vēlas kandidēt, jo teniss ir viņa sirdslieta un viņš vēlas strādāt Latvijā, nodot tālāk savu pieredzi un zināšanas. Kā vienu no galvenajām lietām viņš min to, ka ievērojami jāceļ Latvijas treneru vidējais līmenis.

Pagaidām nav zināms Gulbja piedāvātais ģenerālsekretāra amata kandidāts un valdes sastāvs, taču komandā piekritusi strādāt Sevastova.

"Viņa uzreiz pateica, ka palīdzēs, kā vien varēs, un darbosies padomē. Pārējos tagad nebūtu korekti saukt, jo vēl turpinās pārrunu process, bet sastāvs ir iezīmējies, un tuvākajā laikā jau būs zināmi arī konkrēti cilvēki," stāsta Gulbis.

Gadījumā, ja Gulbis tiktu ievēlēts prezidenta amatā, viņš uzreiz neliktu punktu profesionāļa karjerai, ja varētu turpināt sev vēlamajā līmenī. "Uzskatu, ka sākuma stadijā prezidenta darbu varēšu apvienot ar spēlēšanu," pauž Gulbis.

Gulbis karjeras laikā izcīnījis sešus ATP titulus, pēdējos no tiem 2014.gadā Nicā un Marseļā. Tajā pat gadā viņš sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu un ATP rangā iekļuva pirmajā desmitniekā.

Gulbis 11 reizes bijis Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausa dueļos, vienspēlēs no 32 mačiem uzvarot 26. Marta sākumā notikušajā duelī ar Taizemi viņš bija Latvijas komandas spēlējošais kapteinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi