Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Australian Open vīru finālā tiksies Džokovičs un Medvedevs

Austrālijas atklātajā čempionātā vīru finālā svētdien savā starpā tiksies serbs Novaks Džokovičs un Krievijas tenisists Daniils Medvedevs.

Ranga ceturtais numurs Medvedevs pusfinālā ar 6-4, 6-2, 7-5 uzvarēja grieķi Stefanu Cicipu (ATP 6.), kuram bija piešķirts piektais numurs.

Krievijas tenisists trešā seta pirmajā geimā lauza pretinieka servi un drīz vien panāca 3-1. Cicips nepadevās un ar otro piegājienu īsi pēc tam atgrieza neizšķirtu 3-3. Nākamajos četros geimos tenisisti prata nosargāt savas serves, bet 11.geimā Medvedevs ieguva izšķirošo pārsvaru un brīdi vēlāk izcīnīja uzvaru setā, kā arī spēlē.

Medvedevs šajā spēlē izpildīja 17 netveramas serves, kamēr Cicips atbildēja vien ar trim.

Aizvadītās sezonas ATP finālturnīra uzvarētājs no Krievijas kopš pērnā novembra izcīnījis jau 20 uzvaras pēc kārtas. Svētdien finālā viņš tiksies ar šī turnīra astoņkārtējo čempionu Džokoviču, kurš savstarpējos mačos iekrājis bilanci 4-3.

Zīmīgi, ka pēdējās trīs no četrām savstarpējām spēlēm uzvaru izcīnījis tieši Medvedevs. Tostarp arī pērn ATP finālturnīra izšķirošajā mačā.

Medvedevam šis būs tikai otrais "Grand Slam" fināls karjerā. 2019.gada "US Open" finālā viņš piecos setos zaudēja spānim Rafaelam Nadalam.

Neviens Krievijas tenisists "Grand Slam" turnīros nav uzvarējis kopš 2005.gada. 

Ceturtdien Džokovičs pusfinālā ar 6-3, 6-4, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Aslanu Karacevu (ATP 114.), kurš iepriekš pārvarēja kvalifikācijas kārtu.

Džokovičs uzvaras gadījumā tiks pie savas 18. "Grand Slam" trofejas.

Jau ziņots, ka dāmu konkurencē sestdien finālā tiksies japāniete Naomi Osaka (WTA 3.) un Dženifera Breidija no ASV (WTA 24.).

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi