Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

SEB MTB maratona sezonas otrais posms svētdien notiks gleznainajā Siguldā

Svētdien, 21. maijā, Siguldā norisināsies SEB MTB maratona 16. sezonas otrais posms, kurā Gaujas senlejas burvīgo dabu aicināti izbaudīt kā profesionāli sportisti, tā arī amatieri, uzņēmumu kolektīvi un vecāki ar bērniem. Iepriekšējā pieteikšanās Siguldas posmam mājaslapā velo.lv noslēgsies pusnaktī uz ceturtdienu.

Sigulda SEB MTB maratonu uzņem jau kopš tā pirmsākumiem. Gaujas senleja un tās apkārtne ir lieliska vieta kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Tieši Sigulda pērn uzņēma Eiropas čempionātu MTB maratonā, saņemot lieliskas atsauksmes kā par trasi, tā pilsētu no pasaules labākajiem MTB maratona braucējiem un Eiropas Riteņbraukšanas savienības pārstāvjiem.

Šajā gadā Siguldā norisināsies SEB MTB maratona 16. sezonas otrais no astoņiem posmiem. Reģistrācija, finišs, atbalstītāju pilsētiņa un Rasēns bērnu sacensības norisināsies jau ierastajā vietā – Lāčplēša un Cēsu ielu krustojumā. Tikmēr starts Toyota Hybrid, Virši – A un Mammadaba veselības brauciena distancē būs Turaidas ielā aiz Gaujas tilta.

Kā pirmie Siguldas posmu uzsāks paši jaunākie braucēji. Pulksten 10:00 tiks dots starts pirmajiem Rasēns bērnu braucieniem. Mazie braucēji, atkarībā no savas vecuma vai meistarības grupas, veiks distanci, kuras garums būs 300 – 1000 metri. Pulksten 12 savā 60,6 kilometru garajā distancē dosies prestižā Toyota Hybrid distances veicēji. Viņiem maršruta laikā vairākas reizes dažādās vietās būs jāpievar Gaujas senlejas kāpumi. Gaidāmi arī daudzi citi pārbaudījumi.

Uzreiz pēc šī brauciena starta trasē dosies arī Mammadaba veselības distances veicēji, kuru vidū būs gan dabas baudītāji, gan arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Šajā braucienā dalībniekiem būs jāpievar 24 kilometru gara un ļoti ainaviski skaista distance. Dienas vērienīgākais starts gaidāms pulksten 13:30, kad ap 1500 velomīļu trauksies 41,2 kilometru garajā Virši – A distancē. Arī šeit gaidāma aizraujoša, kāpumiem bagāta distance. Plānots, ka Toyota Hybrid distances ātrākie braucēji finišā būs ap pulksten 14:00, bet 40 minūtes vēlāk Gaujas kalna pakājē redzēsim arī ātrākos Virši – A braucējus.

Siguldas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jārēķinās, ka sacensību laikā tiks ierobežota satiksme Gaujas kalnā. Iepriekšējā reģistrācija Cēsis – Valmiera posmam mājaslapā velo.lv noslēdzas naktī uz ceturtdienu.

SEB MTB maratona 2017. gada sezonas kalendārs:

21. maijs: Sigulda

18. jūnijs: Smiltene

2. jūlijs: Kuldīga

30. jūlijs: Madona

13. augusts: Talsi

17. septembris: Ikšķile

7. oktobris: Mārupe

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi