Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Ātruma cilts ceļo laikā ar leģendāro auto no filmas Atpakaļ nākotnē

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma rubrikā Bez ABS viesojas 80. gadu superzvaigzne, filmu Atpakaļ nākotnē laika mašīna DeLorean DMC-12 un tās saimnieks Ints Indriksons.

Ints Indriksons leģendārajā spēkratā "ieskatījās" filmas Atpakaļ nākotnē 3 (Back to the Future 3) pirmizrādē 1989. gadā, Ņujorkā.  Un pirms desmit gadiem viņam ar Holandes auto restauratoru palīdzību bija iespēja tikt pie sava sapņu auto. 

DeLorean DMC-12 stāsts ir tikpat iespaidīgs kā tā 80. gadu dizains un nerūsējošā tērauda dekoratīvie paneļi. Auto "tēvs", inženieris Džons Deloreans 70. gadu vidū pameta darbu General Motors ar grandiozu plānu uzbūvēt ko labāku par Pontiac. Tomēr dzīve ieviesa savas izmaiņas un rezultāts ir nedaudz savādāks – DeLorean DMC-12 ir būvēti Ziemeļīrijā un tiem ir gan savi plusi, gan dīvainības, kas katram no 9000 šī modeļa auto piešķir savu, īpašo šarmu.

Pauls Timrots izbraukumā ar laika mašīnu pārliecināsies, ka ekstravagantais auto ir askētisks – tam nav ne ABS, ne stūres pastiprinātāja, tā durvis veras uz augšu, bet salonā viegli var ietilpt arī divus metrus garš braucējs. DeLorean ir sporta auto ar 140 zirgspēkiem, bet vairāk nekā tonnu smagais auto nav raķete, jo tam vajag desmit sekundes, lai sasniegtu 100 km/h.

Ir skaidrs, ka DeLorean DMC-12 ir sapņu auto, kas noteikti nav garlaicīgs. Kāda aizkustinoša 80. gadu autobūves leģendas detaļa liek ticēt brīnumam un iespējai ceļot laikā, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi