Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Verstapens no desmitās starta pozīcijas izcīna uzvaru Ungārijas Grand Prix

Nīderlandes pilots Makss Verstapens (Red Bull), sākot no desmitās pozīcijas, svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Ungārijas Grand Prix- izcīnīja uzvaru.

Sestdien kvalifikācijā ātrākie bija "Mercedes" pilots Džordžs Rasels un Ferrari" pilots Karloss Sainss juniors, kuri svētdien galveno sacīksti sāka no pirmās rindas. Savukārt Verstapens tehnisku problēmu dēļ ieņēma vien desmito vietu, kas lika svētdienas sacīksti sākt no piektās rindas.

Sacīkstes sākumā vadībā bija Rasels, taču viņu apsteidza Šarls Leklērs, bet tiklīdz "Ferrari" pilots iebrauca boksos, Rasels uzreiz atgriezās vadībā, iekrājot vairāk nekā sekundi lielu pārsvaru.

Turpinājumā 31.aplī Raselu vēlreiz apdzina Leklērs, par kuru sacīkstes otrajā pusē ātrāks bija Sainss, otrajā pozīcijā ierindojoties Lūisam Hamiltonam ("Mercedes").

Tuvojoties sacīkstes izskaņai, par uzvaru cīnījās Hamiltons un Verstapens, kurš no līderpozīcijā esošā "Mercedes" pilota 20 apļus līdz sacīkstes beigām atpalika vēl vairāk nekā piecas sekundes, kamēr Leklērs aiz nīderlandieša bija nedaudz mazāk kā trīs sekundes.

Brīdī, kad Hamiltonam nācās doties boksos, uz līderpozīciju pakāpās Verstapens, bet otro vietu ieņēma Leklērs, kuru pēc tam no ieņemtās pozīcijas "izspieda" Rasels.

Verstapens līdz sacīkstes beigām iekrāja gandrīz astoņu sekunžu pārsvaru, izcīnot drošu panākumu, taču otro un trešo vietu attiecīgi izcīnīja "Mercedes" piloti Hamiltons un Rasels.

Ārpus labāko trijnieka palika Sainss, bet piekto vietu izcīnīja Serhio Peress ("Red Bull"). Sesto vietu ieņēma Leklērs, par vienu pozīciju zemāk finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), kamēr astotajā vietā bija "Alpine" pilots Fernando Alonso. Devītais finišēja Estebans Okons ("Alpine"), un labāko desmitnieku noslēdza Sebastians Fetels ("Aston Martin").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 258 punktiem ir Verstapens, otrais ar 178 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 431 punkti, "Ferrari" seko ar 334 punktiem, bet trešā ar 304 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi