Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdība atbalsta FIA Pasaules rallija čempionāta posma organizēšanu Latvijā

2024.gadā Latvijā tiks organizēts FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kam atbalstu sniegs arī valsts, otrdien nolēma Ministru kabinets.

Paredzēts, ka čempionāta posms tiks organizēts atbilstoši 2023. un 2024.gada valsts budžeta likumā šim mērķim paredzētajam finansējumam, savukārt atlikušās saistības atbilstoši nepieciešamībai, lai nodrošinātu FIA WRC posma organizēšanu, pilnā apmērā sedzamas no Latvijas Automobiļu federācijas un SIA "RA Events" līdzekļiem.

Plānots, ka nepieciešamais finansējums 2023.gadā nepārsniegs 650 000 eiro, izlietojot to FIA Eiropas rallija čempionāta licences maksai 2023.gadam un FIA WRC Latvijas posma organizēšanai. Savukārt 2024.gadā paredzētais finansējums ir līdz 1,8 miljoniem eiro, kas paredzēti FIA WRC Latvijas posma promoutera licences maksai un FIA licences maksai, kā arī organizēšanas izmaksām. IZM sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju un tās partneri SIA "RA Events" būs jāizstrādā efektīvākais piedāvājums nepieciešamā finansējuma nodrošināšanai un jāiesniedz tas Ministru kabinetā.

SIA "RA Events" paziņojumā masu medijiem norāda, ka gadījumā, ja FIA WRC posms Latvijā notiks, pēc tā norises tikts veikta pilna finanšu atskaite pa izdevumu un ieņēmumu posteņiem. Attiecīgi "tīrā peļņa" no šī pasākuma, ja tāda veidotos, tiks atmaksāta valsts budžetā, lai kompensētu valsts finansiālo ieguldījumu sacensību līdzfinansēšanai.

Jautājumu par FIA WRC posma organizēšanu Latvijā 2024.gadā izvērtējusi un atbalstījusi arī Latvijas Nacionālā sporta padome.

Atbalstu FIA WRC posma organizēšanai Latvijā paudusi arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kas atzinusi pasākuma ekonomiski pozitīvo ietekmi uz Kurzemes reģionu un prognozē, ka ieņēmumi no ārvalstu viesiem 2024.gada FIA WRC posmam Latvijā varētu būt vismaz 16,8 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi