Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šūmahera dēls Miks paraksta līgumu ar F-1 komandu Haas

Leģendārā pilota Mihaela Šūmahera dēl Miks nākamsezon būs Pirmās formulas (F-1) komandas Haas pilots, trešdien paziņoja vienība.

Komanda vēsta, ka ar jauno braucēju līgums noslēgts uz vairākiem gadiem.

"Priecājos, ka komandas rindas papildinājis Miks, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad varēšu viņu sveikt," atklāja komandas direktors Ginters Šteiners. "Vērtējot viņa sniegumu, patiesi uzskatu, ka viņš ir pelnījis iespēju F-1."

Tāpat komandu nākamsezon pārstāvēs 21 gadu vecais Krievijas sportists Ņikita Mazepins. Arī ar viņu noslēgts līgums uz vairākiem gadiem. 

Jau iepriekš "Haas" paziņoja, ka līdzšinējie piloti Kevins Magnusens un Romēns Grožāns nākamsezon nepārstāvēs vienību.

21 gadu vecais Šūmahers šajā nedēļas nogalē tiks kronēts par "Formula 2" (F-2) čempionu. Tikmēr Mazepins kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

"Fakts, ka nākamgad būšu F-1 komandas pilots, mani padara mēmu," teica Šūmahers. "Vēlos pateikties "Haas" komandai, "Ferrari" un arī "Ferrari" jauno braucēju akadēmijai, kas man līdz šim uzticējušās. Tāpat īpašs paldies maniem vecākiem, kuriem daudz esmu parādā."

Mazepins iepriekš ar F-1 bolīdu testus veicis "Force India" komandā un šajā klasē būs jau ceturtais Krievijas pilots. F-1 savus spēkus izmēģinājuši arī Vitālijs Petrovs, Segejs Sirotkins un seriālā vēl šobrīd esošais Daniils Kvjats.

21 gadu vecais Mazepins ir miljardiera Dmitrija Mazepina dēls.

Tikmēr pagājušajā nedēļas nogalē šaušalīgajā avārijā cietušais Grožāns otrdien jau izrakstīts no slimnīcas, bet šajā nogalē viņa vietu pie bolīda stūres ieņems brazīlietis Pjetro Fitipaldi.

Pēc 15 posmiem Lūisa Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir brita komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi