Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rovanpera – visjaunākais WRC posma uzvarētājs, Seskam ķibeles

Vēsturi Igaunijas rallijā pārrakstījis somu autosportists Kalle Rovanpera, kurš 20 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko pasaules rallija čempionāta (WRC) posma uzvarētāju. Junioru klasē Mārtiņš Sesks tehnisku ķibeļu dēļ finišēja trešais.

Daudzi latvieši devās uz Igauniju, kur brīvdienās varēja baudīt augstākā līmeņa ralliju. Fiasko piedzīvoja mājinieku cerība Ots Tenaks, kurš riepu plīsumu dēļ izstājās no cīņas par uzvaru. Neveiksmes piemeklēja arī citus labākos. To izmantoja soms Rovanpera, par minūti apsteidzot tuvāko sekotāju Kreigu Brīnu. Viņš laboja tautieša Jari Mati Latvalas rekordu, kurš 2008. gadā Zviedrijā uzvarēja 22 gadu vecumā. Rovanpera ir par diviem gadiem jaunāks. Vērts pieminēt, ka rallija karjeru viņš sāka Latvijā, kur sacensībās atļauts startēt nepilngadīgiem autosportistiem.

Par titulu junioru klasē cīnās liepājnieks Mārtiņš Sesks. Pirms Igaunijas posma viņš startēja sacensībās Latvijā. Rally Liepāja savā klasē viņš uzvarēja, tomēr tehnisku neatbilstību dēļ viņu bargi sodīja ar diskvalifikāciju. Nepilnības spēkratā novērstas, taču arī Igaunijā Sesku piemeklēja tehniskas problēmas – stūres pastiprinātāja defekts. Tas netraucēja nosargāt trešo vietu, lai gan liedza pacīnīties par pirmo vai otro pozīciju. Junioru klasē uzvarēja soms Sami Pajari, otro vietu ieņēma brits Džons Ārmstrongs. Kopvērtējumā Sesks zaudēja vadību. Šobrīd viņš ar 68 punktiem ir otrais. Līderis ar 71 punktu ir Pajari, bet Ārmstrongs ir trešais ar 56.

Nākamais posms notiks Beļģijā no 13. līdz 15. augustam. Igaunijā dominēja grants segums, savukārt Beļģijā vairāk būs asfalts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi