Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rosbergs F-1 sezonas pēdējā posmā nodrošina savu pirmo pasaules čempiona titulu

Vācijas autosportists Niko Rosbergs svētdien nodrošināja savu pirmo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona titulu karjerā.

Svētdien Abū Dabī notikušajā sezonas pēdējā posmā Rosbergs finišēja otrajā vietā, taču viņa sīvākais konkurents un komandas biedrs Lūiss Hamiltons uzvarēja, kas gan vācietim neliedza kļūt par čempionu. Rosbergs sezonas kopvērtējumā tika pie 385 punktiem, bet Hamiltonam bija par pieciem punktiem mazāk.

Lai kļūtu par čempionu Rosbergs Hamiltona uzvaras gadījumā nedrīkstēja finišēt zemāk par trešo vietu.

Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtojis sava tēva Kekes 1982. gadā sasniegto. Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015. gadā.

Sezonas pēdējo posmu Rosbergs uzsāka no otrās starta pozīcijas, bet Hamiltons no pirmās vietas. Abi Mercedes piloti startēja droši bez starpgadījumiem, kamēr Red Bull braucējs Makss Verstapens saslīdēja, kā dēļ atkrita uz pēdējo pozīciju.

Septītajā aplī pirmajā pitstopā devās Hamiltons, bet nākamajā aplī boksos iebrauca arī Rosbergs. Turpinājumā starp abiem Mercedes braucējiem atradās Verstapens, ar kuru Rosbergam bija jācīnās par otro vietu, taču komanda vācietim deva norādījumus lieki neriskēt.

Sacensību 21. aprlī Rosbergs tomēr apdzina Verstapenu, abus spēkratus šķirot vien pāris centimetriem, taču čempiona titula pretendents izvairījās no sadursmes. Kad sportisti bija veikuši lielāko daļu no distances, sacensību līderpozīcijā atradās Ferrari vācu pilots Sebstjans Fetels, kuram sekoja Hamiltons un Rosbergs. Tiesa, 17 apļus pirms finiša Fetels devās boksos nomainīt riepas, tādējādi atdot savu līderpozīciju Hamiltonam, bet Rosbergs pakāpās uz otro pozīciju.

Desmit apļus pirms sacensību finiša abus Mercedes braucējus šķīra vien nepilna pusotra sekunde, bet Verstapens sāka tuvoties Rosbergam. Tiesa, vēl ātrāk pirmajam trijniekam tuvojās Fetels, kurš trīs apļus pirms finiša apsteidza Verstapenu. Lai gan Mercedes tehniskais direktors ziņoja Hamiltonam pa rāciju, lai brits palielina ātrumu, tomēr Rosberga komandas biedrs turpināja braukt droši, kas savukārt ļāva saasināt vietu par otro pozīciju, jo aiz līdera radās sastrēgums. Tomēr Rosbergs savu otro pozīciju nosargāja līdz finišam, kamēr Hamiltons kļuva par uzvarētāju, tādējādi Rosbergam kļūstot par pasaules čempionu.

Šodien savas pēdējās sacensībās F-1 karjerās aizvadīja McLaren pilots Džensons Batons un Williams braucējam Felipe Masa.

Rosbergam šī bija F-1 11.sezona karjerā. No 2006. gada turpmākās četras sezonas Rosbergs pārstāvēja Williams komandu, bet 2010. gadā pievienojās Mercedes vienībai.

Konstruktoru kausa ieskaitē triumfēja Rosberga un Hamiltona pārstāvētā Mercedes, uzvaru sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi