Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rosbergam Vācijā niecīga, bet izšķiroša kļūda

Dominējis visās treniņu sesijās un kvalifikācijā, Niko Rosbergs Pirmās formulas Vācijas Grand Prix izcīņā sestdien uzskatāmi rādīja pārliecību, aukstasinību un pārsvaru pār komandas biedru Luisu Hamiltonu. Neskatoties uz to, ka vācieša mašīna bija smagāka nekā visiem konkurentiem un katrā aplī Rosbergs tādēļ zaudēja 0,1-0,2 sekundes, vācietis savā vienīgajā mēģinājumā nepieļāva kļūdu un pārspēja Hamiltonu par vairāk nekā 0,1 sekundi, izcīnot pirmo starta pozīciju savu līdzjutēju priekšā.

Pēc tik pārliecinoša un pat pašpārliecināta snieguma (papildu degvielas rezerve bija paša Rosberga iniciatīva) vēl vairāk mulsinoša šķiet vācieša muļķīgā kļūda svētdienas sacīkstes startā. Tas arī ir vēl viens apliecinājums, ka šajā līmenī autosportā visu var izšķirt niecīgas nianses. Pirmā starta fāze Rosbergam bija veiksmīga, tomēr, pārslēdzoties uz otro pārnesumu, viņš kļuva nepacietīgs un izmantoja nedaudz augstākus apgriezienus, kā rezultātā izspolēja aizmugurējie riteņi, un to zibenīgi izmantoja ne tikai Hamiltons, bet arī Red Bull piloti. Sacīkstes turpinājumā Rosbergam jau nācās variēt ar stratēģiju un uzņemties papildu riskus, lai tiktu garām vismaz Rikjardo un Verstapenam. Tomēr Red Bull šobrīd vairs nav peramie zēni un līdzvērtīgā cīņā ar lielisku stratēģiju apspēlēja vismaz vienu no Mercedes pilotiem.

Rosbergam nepalīdzēja arī piecu sekunžu sods (komandas kļūdas dēļ vācietis boksos gan nostāvēja astoņas sekundes) par Verstapena izstumšanu no trases. Šeit gan negribas piekrist tiesnešiem, jo šobrīd tik bieži par garlaicīgu dēvētajā Formulā 1 šādi "uz robežas" apdzīšanas manevri būtu jāatalgo, nevis par tiem jāsoda. Ferrari apzināti nepieminu, jo neko labu par Maranello vienības sniegumu pateikt nav iespējams. Sarkanajiem augusta brīvdienas nāk tieši laikā, lai gan arī šis pārtraukums diez vai līdzēs sezonas glābšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi