Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Rosberga cinisms vai kļūda?

Sadursmi Niko Rosbergs un Lūiss Hamiltons sacīkstes laikā šosezon piedzīvoja pirmo reizi. Tas kārtējo reizi apliecina, cik nokaitēta gaisotne šobrīd ir cīņā par čempiona titulu. Turklāt sadursme notika jau sacīkstes pirmajās minūtēs, nevis pēdējos apļos, tāpēc Mercedes komandas vadības, un jo īpaši Toto Volfa, negantais garastāvoklis uzreiz pēc finiša bija ļoti labi saprotams.

Volfs šajā sezonā ir līdis no ādas laukā, lai nodrošinātu līdzvērtīgus un godīgus apstākļus cīņā par titulu, un situācijā, kad komanda ir nepārtrauktā uzmanības centrā, tas nebūt nav tik vienkārši. Tāpēc vienīgais, ko Mercedes vadība bija prasījusi no abiem pilotiem, - neizraisīt sadursmi savā starpā. Niko Rosbergs šo situāciju noteikti vēlēsies definēt kā sacīkšu negadījumu, tomēr līdzjutēju svilpšana pēc finiša un Rosberga apbalvošanā norāda, kurā boksu pusē meklējams vaininieks. Vācietis ne mirkli nebija blakus Hamiltonam apdzīšanas mēģinājumā, un viņam nebija tiesību palikt trajektorijā, kuru līkumā gatavojās ieņemt vadībā esošais Hamiltons. To uzreiz pēc finiša netieši atzina arī Mercedes komandas vadītāji Toto Volfs un Nikijs Lauda.

Tomēr vai Rosbergs bija tik cinisks un šo it kā nevainīgo «priekšējā antispārna - aizmugurējās riepas» metodi izmantoja tīšām? To visdrīzāk mēs nekad neuzzināsim, gluži tāpat kā Rosberga patiesos motīvus, «noparkojot» savu formulu Monako GP kvalifikācijā un izjaucot Hamiltona lidojošo apli. Hamiltona viedoklis šajos jautājumos ir notiesājošs, bet Rosberga patiesību mēs varētu uzzināt tikai pēc gadiem divdesmit, kad varētu iznākt viņa otrā autobiogrāfija. Atliek gaidīt Mercedes vadības rīcību pēc šī pavērsiena, tomēr sausais atlikums ir tāds, ka Rosbergs tagad kopvērtējumā ir priekšā Hamiltonam par 29 punktiem un britam ir jāsāk cerēt uz komandas biedra neveiksmēm, lai strauji sadeldētu šo deficītu.

Tostarp pārējie abi goda pjedestāla ieguvēji Spā ir cienīgi, lai viņu priekšā noņemtu cepuri, - Danielam Rikjardo jau trešā uzvara, un patiesībā viņš nebūt nav zaudējis cerības uz titulu. Pagaidām tas izklausās neticami, tomēr Hamiltona un Rosberga savstarpējā plūkšanās var pavērt jaunas iespējas austrālietim un Red Bull. Savukārt Valteri Botass ir kļuvis par labāko somu pilotu šobrīd F1. Spā viņš lieliski izmantoja Williams formulas rīcību izslavētās maksimālā ātruma īpašības, lai garās Kemmel taisnes beigās apsteigtu savus konkurentus, tomēr arī tas ir jāmāk izmantot, nepieļaujot kļūdas līkumotajā trases daļā ar pamanāmu piespiedējspēka trūkumu. Felipe Masa ar tādu pašu mašīnu to nespēja paveikt, un tā nav pirmā reize sezonā, kad Botass no formulas izspiež vairāk nekā pieredzējušais Masa. Ar to arī atšķiras lieliski piloti no tiešām izciliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi