Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reikenens Sočos panāks Barikello F-1 startu skaita ziņā

F-1 pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens svētdien var nostāties blakus brazīlietim Rubensam Barikello kā visu laiku F-1 sacensībām bagātākais Pirmās formulas pilots.

Svētdien Krievijas Grand Prix Sočos 40 gadus vecais autobraucējs var atkārtot rekordu aizvadīto sacensību skaitā.

Kad Reikenens pirms 19 gadiem un sešiem mēnešiem F-1 debitēja Austrālijā, Džordžs Bušs juniors bija ASV prezidents, bet pašreizējais McLaren pilots Lendo Noriss mācījās staigāt.

Kad Reikenens svētdien Sočos iedarbinās savu Alfa Romeo dzinēju, viņam tas būs starts 322. F-1 posmā karjerā. Kas tāds pa spēkam līdz šim ir bijis tikai Brazīlijas braucējam Barikello.

"Tas neko nenozīmē, katrs rekords ir priekš tā, lai to kādu dienu labotu," soms teica ceturtdien, uzstājot, ka sacensības svētdien vienkārši būs tādas pašas kā jebkuras citas.

Pēc debijas Sauber komandā un pieciem gadiem McLaren viņš 2007.gadā parakstīja līgumu ar Ferrari kā Mihaela Šūmahera pēctecis. Viņš ieguva čempiona titulu pirmajā gadā, kas padara viņu par pēdējo, kurš uzvarējis pasaules čempionātā ar Ferrari braucamo.

Tomēr 2009.gadā soms nolēma atstāt Ferrari un F-1, lai piedalītos pasaules rallija čempionātā. "Tas ir viegli - es mīlu autosportu," Reikenens toreiz teica. Man nav svarīgi, kurā automašīnā braukšu."

Viņš atgriezās Pirmās formulas čempionātā 2012.gadā, vispirms "Lotus" komandā un pēc tam kā vācieša Sebastjana Fetela komandasbiedrs "Ferrari". Pagājušajā gadā, dodoties uz "Alfa Romeo", kas agrāk bija "Sauber", viņš ir veicis pilnu apli.

Pat ja Reikenens vairs necīnās par goda pjedestālu, viņš joprojām nodarbojas ar kolekcionēšanu. Viņš jau ir braucējs ar lielāko skaitu veikto sacīkšu apļu un lielāko skaitu sacīkstēs veikto kilometru. Matemātiski runājot, viņš F-1 posmos ir divas reizes apceļojis Zemi.

Pēc trīs mēnešiem Ledus vīram aprit 41 gads, un viņa līgums beidzas sezonas beigas. Pagaidām tas nenozīmē, ka tās ir karjeras beigas, uzskata komandas direktors Frederiks Vasērs.

"Vispirms Kimi mums ir jāpaziņo, ko viņš vēlas darīt. Un tad mums jāizlemj, ko darīt ar viņu. Skatīsimies," saka Vasērs.

Reikenens vēl nav pieņēmis lēmumu. "Kādā brīdī es gribēšu būt mājās un darīt citas lietas," sacīja fanu favorīts.

Koronavīrusa pandēmijas pārtraukumā viņam patika negaidītais brīvais laiks kopā ar sievu Mintu un diviem bērniem.

Nav zināms, vai viņš vēl būs F-1 kā braucējs vai varbūt kā instruktors Mikam Šūmaheram Alfa Romeo komandā. Tomēr par Ledus vīru sauktais sportists par to nesatraucas.

"Kad būšu pabeidzis sportista karjeru, es atradīšu daudz dažādu lietu, ko darīt, lai būtu nodarbināts," Reikenens garantē.

Soms ir 2007.gada F-1 pasaules čempions. Viņš uzvarējis 21 sacensību posmā un 103 reizes kāpis uz goda pjedestāla 321 sacīkstē. 18 reizes viņš uzvarējis kvalifikācijā un 46 reizes sasniedzis sacensību ātrāko apli. Karjeras laikā viņš F-1 ir sakrājis 1861 punktu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi