Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Putniņš: Rosbergam jāpāriet uzbrukumā

Tas bija tikai godīgi, teiktu Lūisa Hamiltona līdzjutēji pēc Singapūras GP izcīņas. Lūiss Hamiltons izcīnīja septīto uzvaru sezonā, kamēr viņa komandas biedrs un sāncensis cīņā par čempiona titulu Niko Rosbergs sastapās ar tehniskām problēmām, kas neļāva viņam pilnvērtīgi pat sākt sacīksti.

Šosezon tehniskās neveiksmes ir raksturīgas Mercedes komandai, turklāt līdz šim tieši Lūisam Hamiltonam bija kritusi lielākā daļa no tām, tāpēc pilnīga elektronikas izslēgšanās vēl pirms starta Rosberga mašīnai tikai atjaunoja līdzsvaru starp abiem komandas biedriem, un līdzsvars šobrīd valda arī kopvērtējumā - vācieša iepriekš iekrātais pārsvars ir pilnībā izkusis, un piecus posmus pirms čempionāta beigām cīņa par titulu sākas no jauna. «Tā bija briesmīga sajūta,» savas izjūtas brīdī, kad čempionātā iegūtais pārsvars izslīdēja no rokām, apraksta Niko Rosbergs. «Es jutos bezpalīdzīgs - uz stūres nestrādāja neviena funkcija, mašīnai nebija reģenerācijas sistēmu jaudas un pārslēdzās divi pārnesumi vienlaicīgi. Man nebija nekādas jēgas turpināt sacīksti, un esmu tāpēc ļoti vīlies, jo ne jau pirmo reizi šajā sezonā rodas nopietnas tehniskās problēmas - tā šobrīd ir komandas vājākā vieta. Problēmas ir jāatrisina, bet es ar domām esmu Sudzukā un esmu apņēmības pilns doties uzbrukumā.»

 Tieši pēdējais Rosberga teikums apliecina, ka situācija čempionātā šobrīd ir pilnībā mainījusies. Līdz šim Rosbergam bija visai solīds pārsvars kopvērtējumā jau ilgāku, un Lūiss Hamiltons bija tas, kuram bija jāspēlē uzbrukuma spēle, un tas motoru sportā nozīmē pamatīgu risku. Šobrīd neliels pārsvars ir Hamiltonam, un līdz ar to Rosbergs vairs nevar spēlēt no aizsardzības, jo konkurents ir uzņēmis gluži neapturamu kursu - divas pārliecinošas uzvaras pēc kārtas. Prognozēšana nav pateicīga lieta, tomēr ir sajūta, ka posmi Itālijā un Singapūrā bija čempionāta titula cīņas pagrieziena punkts - Hamiltons ir atguvis pārliecību par saviem spēkiem, izvirzījies vadībā un atpakaļ vairs neskatīsies.

Niko Rosberga prombūtnē cīņā par atlikušajām pozīcijām uz goda pjedestāla iesaistījās abi Red Bull piloti Daniels Rikjardo un Sebastiāns Fetels, kā arī Fernando Alonso, kurš atkal ir spējis finišēt augstāk, nekā to šogad ir pelnījusi Ferrari formula. Fetela un Rikjardo bezkompromisa cīņa par otro vietu pierādīja, ka Red Bull vēl nav gatavi iejaukties ar komandu pavēlēm un izvirzīt priekšplānā austrālieti, kurš saglabā cerības pacīnīties par čempiona nosaukumu. Tomēr Red Bull ir palikuši uzticīgi savam nerakstītajam likumam - komandu pavēles netiek ieviestas, kamēr vien abiem pilotiem ir kaut matemātiskas cerības uz titulu. Finišā Fetels bija tikai 0,7 sekundes priekšā komandas biedram Rikjardo, un jāsaka, tā bija tikai otrā reize sezonā, kad četrkārtējais pasaules čempions sacīkstē pārspēja savu jauno komandas biedru, - šī statistika vēlreiz apliecina Fetela krīzes pamatīgumu. Tomēr Singapūra vienmēr ir bijusi Fetelam veiksmīga trase, un ne velti tieši šeit vācietis pirmo reizi šajā sezonā spēja izvirzīties vadībā, kad sacīkstes izskaņā Lūiss Hamiltons trešo reizi devās pēdējā boksu apmeklējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi