Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Putniņš: Reikenena nedienas

Uzvarētāja liktenis Abū Dabī sacīkstē faktiski izšķīrās pirmajos metros - Markam Veberam nepietika arī ar pirmo starta pozīciju, lai apturētu komandas biedru. Kad Sebastiāns Fetels nokļūst vadībā, noķert viņu ir neiespējami. Septītā uzvara pēc kārtas vairs nevienu nepārsteidz, un atliek izbaudīt cīņu par pārējām goda pjedestāla vietām.

Par spīti Fetela triumfam, Abū Dabī Grand Prix laikā uzmanības centrā bija pilots, kurš sacīkstē nepabeidza pat vienu apli un bija vienīgais, kurš nesasniedza finišu, bet trasi pameta, pirms lielākā daļa pilotu bija veikuši savu otro boksu apmeklējumu, - Kimi Reikenens. Soms sacēla ažiotāžu jau ar neierašanos uz preses konferencēm un lika Lotus komandai saprast, ka ir gatavs ignorēt tās norādījumus, ja netiks izmaksāta alga. Reikenena alga ir astoņi miljoni eiro, bet vēl aptuveni 10 miljonu viņam pienākas prēmijā par izcīnītajiem punktiem. Abu pušu disputs Abū Dabī nonāca tik tālu, ka Reikenens piedraudēja boikotēt pēdējos divus posmus ASV un Brazīlijā. Tikmēr Lotus komanda turpina risināt pārrunas un birokrātiskos procesus ar jauno investoru ienākšanu komandā - tas nodrošinātu ne tikai naudas plūsmas atjaunošanos, bet arī dotu pamatu attīstībai.

Pēdējie divi posmi ir ārkārtīgi svarīgi, jo komanda turpina cīņu par otro vietu Konstruktoru kausā, kas pēc sezonas nodrošinātu iespaidīgu finansiālu kompensāciju naudas balvās no Bērnija Eklstona. Tieši neizmaksātās algas dēļ Reikenens nolēma pamest Lotus un pievienoties Ferrari, kur ar naudas plūsmu viss ir kārtībā. Tomēr Reikenena līdzjutēji var mierīgi uzelpot - soms dosies uz pēdējiem posmiem, jo Lotus ir panākusi vienošanos ar Reikenena juristiem, ka viņš pildīs līguma nosacījumus un komanda nokārtos parādus.

Ja Reikenenu tas var mierināt, viņš nav vienīgais, kurš šobrīd ir palicis bez algas, - Niko Hilkenbergs varētu būt vēl lielāks nelaimes putns. Jaunais un talantīgais vācietis, kuru savulaik no Williams izspieda «naudas maiss» Pastors Maldonado, izrādījās lieks Ferrari un par garu McLaren. Savukārt tās vienības, kas viņu nolīgst, nemaksā algu - Hilkenbergam joprojām parādā ir pagājušā gada komanda Force India, un, kā izrādās, arī Sauber šogad nav viņam neko maksājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi